Stap 8: Einde van jouw campagne!

Gefeliciteerd met jouw geslaagde campagne!

Heel erg goed gedaan! Nu eerst confetti. Jouw project kan doorgang vinden en de donateurs hebben dit mogelijk gemaakt. Vergeet niet het slagen ook met je donateurs te vieren, bijvoorbeeld door het plaatsen van een leuke update!

 

Hoe nu verder?

Nadat je van het succes hebt genoten is het tijd om de tegenprestaties te gaan voldoen. Dit kan heel veel werk zijn, zorg dus voor een goede organisatie en planning, dit maakt het proces eenvoudiger en een stuk leuker!  

We maken het je een stuk makkelijker: bij het donatieoverzicht van je project vind je een lijst met alle donateurs en de gekozen tegenprestaties. In dit document vind je ook de namen, indien verstrekt, en de e-mailadressen van alle donateurs. Bij tegenprestaties waarbij om een adres wordt gevraagd zal je ook deze gegevens vinden. Leuk om te zien wie er heeft gedoneerd en welke tegenprestaties er zijn gekozen! 

Communicatie, communicatie, communicatie

Nu is het tijd voor de tegenprestaties en het contact met de mensen die het mogelijk hebben gemaakt: jouw donateurs en ( nieuwe) fans! Houd je donateurs op de hoogte van de status van jouw project. Hier wat tips hoe je het slagen van je campagne ook voor je donateurs een onvergetelijke overwinning maakt!

  • Superbelangrijk: communiceer over deze laatste stap. Laat de donateurs zien hoe jij het aanpakt met de tegenprestaties, dit kun je bijvoorbeeld in de updates laten zien. 

  • Maak foto’s en filmpjes en plaats deze als updates. Maak ook van de laatste stap een spannend verhaal.

  • Controleer of de tegenprestaties op de plaats van bestemming arriveren en stuur ook de mensen die geen tegenprestatie hebben geselecteerd een bedankje via e-mail.

Loop je wat vertraging op? Geen probleem, maar laat het zo snel mogelijk weten weten! Dit kan via updates maar ook via e-mail, zo krijgen je donateurs die geen updates wensen te ontvangen je bericht alsnog.

Nogmaals: Gefeliciteerd met de geslaagde campagne! Je mag trots zijn op jezelf!

© 2024