Stap 6: Updates

Houd je donateurs op de hoogte en trek potentiële donateurs over de streep!

Jouw crowdfunding-avontuur is een verhaal waar steeds een hoofdstuk aan wordt toegevoegd. Eerste versies van de opnames, foto’s van de fundraising-BBQ of het allereerste kostuum. Deel ze met je publiek, plaats foto’s en filmpjes, houd ze betrokken en maak ze net zo enthousiast als jij. 

Hoe? Dat kan door middel van updates! Updates dienen als blog van het project. Een geweldige manier om je voortgang te delen, en je dank te uiten aan je donateurs. Bij het plaatsen van een projectupdate wordt automatisch een e-mail verstuurd naar alle donateurs die hier toestemming voor hebben gegeven. Openbare updates zijn voor iedere bezoeker zichtbaar op je projectpagina. 

Tijdens het crowdfunden houd je met updates de donateurs geïnformeerd en geïnspireerd om te helpen bij het bekendmaken en daarmee financieren van je project. Of misschien is er wel een potentiele donateur die door jouw unieke update over de streep wordt getrokken. 

Tip: In een update kun je al gedoneerde donateurs ook vragen de campagne nog eens onder de aandacht te brengen! 

placeholder

Hoe plaats je een update?

Een update plaatsen bij jouw campagne doe je via 'Mijn projecten', selecteer jouw actieve campagne en dan verschijnt de optie ‘Updates’ in het menu links. 

Je geeft jouw update een titel en kunt daarna jouw bericht opstellen, je kunt daarbij gebruik maken van tekst, fotos, opsommingen en zelfs video. 

Als je tevreden bent over de update, kun je deze zichtbaar maken voor niet-donateurs of exclusief houden voor donateurs. Als je de update exclusief voor donateurs houdt, moeten mensen inloggen om je bericht op de pagina te lezen. Als je zeker wilt zijn dat iedereen het bericht gemakkelijk kunt lezen, maak je deze openbaar. 

© 2024