Stap 4: De start

Jouw project is startklaar gezet, het is bijna tijd om te starten met crowdfunden en het werven van donateurs! Wij zijn er klaar voor! Jij ook?

Jouw projectomgeving

Nu je startklaar staat, zie je een andere projectomgeving dan toen je jouw campagne aan het bouwen was. We leggen hier kort de belangrijkste onderdelen van deze omgeving uit. Wanneer jouw campagne live staat, kun je nog steeds een aantal aanpassingen doen aan jouw projectpagina.

Deze onderdelen kun je nog aanpassen

  1. De wervende tekst
  2. De video
  3. Tegenprestaties

Let op! Wanneer een tegenprestatie al is gekozen kun je deze niet meer wijzigen.

Jouw projectomgeving
Zo ziet jouw projectomgeving er uit vanaf het moment dat je startklaar staat
Updates plaatsen op jouw projectpagina
Updates plaatsen op jouw projectpagina

Updates plaatsen

Wanneer je campagne live staat (en ook daarna!) kun je updates plaatsen op jouw projectpagina. Updates dienen als blog van het project. Een geweldige manier om je voortgang te delen, en je dank te uiten aan je donateurs.

Bij het plaatsen van een projectupdate wordt automatisch een e-mail verstuurd naar alle donateurs die hier toestemming voor hebben gegeven. Je kunt er voor kiezen om een update alleen zichtbaar te maken voor donateurs of de update openbaar maken. Openbare updates zijn voor iedere bezoeker zichtbaar op je projectpagina. Je kunt bij het maken van een update de checkbox aanvinken als je wilt dat de update alleen te zien is voor donateurs.

Tijdens het crowdfunden houd je met updates (potentiële) donateurs geïnformeerd en geïnspireerd om te helpen bij het bekendmaken en daarmee financieren van je project. In een volgende stap in de academie wordt dit nog meer toegelicht.

Let op: Je kunt pas een update plaatsen als je campagne live staat.

Updates plaatsen op jouw projectpagina
Updates plaatsen op jouw projectpagina
Donatieoverzicht
Donatieoverzicht

Donatie overzicht

Je ziet hier hoeveel mensen al hebben gedoneerd en welke tegenprestatie zij hebben gekozen. Het daadwerkelijke bedrag dat zij hebben gedoneerd wordt pas zichtbaar vanaf het moment dat je project succesvol is gefinancierd.

Wanneer je succesvol hebt gecrowdfund, kun je ook een exceloverzicht downloaden met de gegevens van jouw donateurs op deze plek.

 

Donatieoverzicht
Donatieoverzicht

Belangrijk, belangrijk: de laatste check!

Wij hebben je campagnepagina voor je nagelopen, alles gecheckt en eventueel nog feedback gegeven. De looptijd en het doelbedrag zijn zodra je live staat niet meer aan te passen. 

Een laatste checklist

  • Klopt het doelbedrag?

  • Klopt de looptijd?

Klopt een van deze zaken niet, laat het dan weten, dan passen we dit nog aan. Als jij er klaar voor bent, kun je jouw project zelf live zetten via de knop in de e-mail die je hebt ontvangen.

Heel veel succes en plezier! Mocht je vragen hebben dan kun je altijd bij ons terecht via [email protected]!

© 2024