HELP ONS MET HET REALISEREN VAN DE KINDERSERIE ‘HET BIJZONDERE LEVEN VAN OTIS’
Een magisch-realistische comedy-dramaserie voor de jeugd (8-12 jaar)
Kun je je kinderlijke onschuld behouden terwijl je volwassen wordt? Dat is de cruciale vraag in de nieuwe kinderserie ‘Het bijzondere leven van Otis’ waarin we de wereld aanschouwen met de ogen van de elfjarige, eigenzinnige Otis. Iedere aflevering gaat Otis op zoek
HELP ONS MET HET REALISEREN VAN DE KINDERSERIE ‘HET BIJZONDERE LEVEN VAN OTIS’
Een magisch-realistische comedy-dramaserie voor de jeugd (8-12 jaar)
Kun je je kinderlijke onschuld behouden terwijl je volwassen wordt?
Dat is de cruciale vraag in de nieuwe kinderserie ‘Het bijzondere leven van Otis’ waarin we de wereld aanschouwen met de ogen van de elfjarige, eigenzinnige Otis. Iedere aflevering gaat Otis op zoek naar haar eigen waarheid, omdat ze de “normale” wereld helemaal niet zo normaal vindt. Door vragen te stellen en deze op magische wijze te onderzoeken vindt Otis de kracht om haar eigen keuzes te maken.
Wie is Otis?
Otis is een eigenzinnig, nieuwsgierig meisje van 11 jaar dat op het punt staat afscheid te nemen van haar kind zijn. Nu hoort ze nog bij de oudsten op de basisschool, maar na de zomer zal alles veranderen als ze naar de middelbare school gaat. Hoewel Otis diep nadenkt, is ze van nature een positief iemand, die gelooft dat ze een uniek wezen is met een open mind. Otis heeft geen vastgeroeste visie. In tegenstelling tot haar omgeving ziet ze de wereld heel open. Ze onderzoekt haar visie, want hoe vorm je deze in een wereld waar iedereen op elkaar wil lijken en een mening over alles en iedereen heeft? Otis woont samen met haar ouders, oudere zus en kleine broertje in een ‘doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ gezin waar alles logisch en normaal is. Maar voor Otis is de waarheid nooit zomaar normaal of logisch. ‘Omdat het zo is’, is voor haar juist een trigger om vraagtekens te zetten en een onderzoek te starten waarom alles op een bepaalde manier bedacht is en of het ook anders kan. “Want waarom heet een paard een paard, terwijl een paard zelf ook niet weet dat hij paard heet? En wie heeft dat besloten?” Otis heeft haar eigen kijk op de wereld en weigert blind aan te nemen dat deze is zoals hij is. Haar vragen beginnen vaak alledaags en gaan dieper naarmate Otis doordenkt. Door haar sterke drang naar het uitpluizen van deze vragen werpt ze verschillende blikken op verschillende thema’s. Ze twijfelt aan dingen waar ze als volwassene in wording tegenaan loopt en vanuit fantasie en magisch-realisme start ze haar eigen onderzoek; Van ‘Waarom ben ik bij deze ouders?’ tot… ‘Zou ik dezelfde persoon zijn als ik bij iemand anders was opgegroeid?’, van ‘Waarom hebben kinderen minder regels?’ tot… ‘Wat als je alle rollen van volwassenen en kind zou omdraaien?’, van ‘Waarom liegt iemand?’ tot… Wat zou er gebeuren als iedereen alles eerlijk zou zeggen?’. Otis neemt ons mee in haar gedachten, haar fantasiewereld hetgeen tot absurde, hilarische, maar ook tot emotionele situaties leidt. Zo vormt Otis haar eigen conclusies en vindt hierdoor de kracht om dicht bij zichzelf te blijven.

VISIE & MOTIVATIE SCENARIST ANJALI TANEJA
Als kind van een Indiase vader en een Joodse moeder was ik altijd op zoek naar mijn thuis. Woonachtig in Nederland (toen nog in een dorp als het enige gezin met een niet-Nederlandse achtergrond) maar met mijn gedachten vaak in India, waar ik me ook vertrouwd voelde tijdens onze vele reizen. Ik werd, aldaar, jong geconfronteerd met extreme armoede, ziekte en dood wat in India zichtbaar is en niet wordt weggehouden van het straatbeeld. Mijn ouders discussieerden dagelijks om hun beide achtergronden te verenigen waardoor ik al jong zeer uiteenlopende meningen hoorde. Door het grote contrast tussen deze twee werelden, stelde ik veel vragen die ik dan ging onderzoeken in mijn gedachtewereld. Mijn vader leerde mij, sinds ik me kan herinneren, dat de waarheid niet bestaat en dat alles bedacht is. Iedere religie, iedere filosofie, iedere visie. Meningen en oordelen zijn hetgeen ons weghoudt van echte verbinding en diep van binnen verlangen we allemaal naar liefde en erkenning. Kinderen krijgen wiskunde op school, geschiedenis of biologie. Vakken die hen voorbereiden op een studie en carrière. Maar hoe ben je mens? Hoe vorm je je eigen waarheid in deze informatieve wereld? Hoe onderscheid je je eigen mening van de meningen van je opvoeders? Hoe werkt je binnenwereld? Van wie zijn de gedachten die je denkt en wat zijn emoties? Otis is een meisje dat de wereld probeert te begrijpen door vragen te stellen en deze vervolgens te onderzoeken. Dit proces beleven wij, de kijkers, samen met haar. We zien uit welke externe gebeurtenis zij een vraag formuleert en gaan vervolgens mee in haar visuele gedachten waar ze de vraag van alle kanten belicht. Uiteindelijk trekt Otis haar autonome, eigenzinnige conclusie die vooral ruimte laat en niets vastlegt. Otis filosofeert over onderwerpen waar kinderen, in deze tijd van snelle verandering en digitalisering, dagelijks mee te maken krijgen. Actuele onderwerpen als klimaat, oorlog en vluchtelingen maar ook geld, ras of uiterlijk komen voorbij evenals onzekerheid, buitensluiting of eenzaamheid. Otis spiegelt ons voor hoe je naar onderwerpen kunt kijken en vooral hoe je je eigen waarheid kunt vormen te midden van allerlei waarheden. Otis is een handleiding voor kinderen in hoe je in je eigen kracht kunt komen, ongeacht je omstandigheden.

VISIE & MOTIVATIE REGISSEUR LISETTE VLASSAK
Als kind had ik een enorm fantasierijke belevingswereld, dat resulteerde erin dat ik als kind van groep 4 terug moest naar groep 3. Ik kon uren zitten dagdromen. Deze momenten waren voor mij een uitvalsbasis, een toevluchtsoord waarbij ik mijn gedachten de vrije loop kon laten en waar ik mijn eigen meningen en gedachten kon en mocht formuleren. Het was een veilige plek waarin mijn regels golden. Dit in tegenstelling tot in de echte wereld waarin ik mij moest verhouden tot de regels en meningen van anderen. Hoe ouder ik werd, hoe meer de angst voor deze wereld toenam. Toch moest ik deze wereld onder ogen zien. Meningen kregen steeds meer grip op mij met als gevolg dat ik de grip op mijn eigen gedachten en meningen verloor. Een goed voorbeeld daarvan is dat ik in groep 8 gevoelens voor meisjes begon te krijgen i.p.v. voor jongens. Door alle meningen van mijn klasgenootjes en de meningen in het dorp waar ik opgroeide, kreeg ik het idee dat mijn gevoelens en gedachten er niet mochten zijn. Pas op mijn 22ste durfde ik hierdoor uit de kast te stappen. Ik weet zeker dat als ik andere stemmen om mij heen had gehoord ik hier niet zo lang mee was blijven rondlopen. De serie Het bijzondere leven van Otis zou zo’n andere stem voor onze jonge generatie kunnen zijn. Want als ik naar Otis kijk, zie ik een meisje dat alle kanten van de medaille wil belichten zonder daar een goed of fout aan te koppelen. Ik zie haar spelen met meningen en gedachten, wat naar mijn mening juist belangrijk is om als kind te mogen en kunnen doen. Ik zie haar net als ieder ander kind stoeien met het echte leven en net als bij mij zie ik deze fantasierijke gedachtewereld de ruimte krijgen. Naar welke stem moet ik nu eigenlijk luisteren? En wat is waar? En moet ik hetzelfde denken als mijn ouders? En is het eigenlijk allemaal wel zo zwart-wit? Meningen en oordelen beperken juist de ruimte om zelf over de meest uiteenlopende vragen van het leven te kunnen nadenken. En juist in een maatschappij waar alles al zo snel gaat is het belangrijk dat de wereld even wordt stilgezet. Otis doet dat door haar vergrootglas op deze vragen te plaatsen waardoor de jonge kijker ook even stil kan en mag staan. Ongeacht wat Otis’ eindconclusie ook zal zijn, Otis vormt geen mening en blijft altijd open tijdens haar onderzoek. Hier zie ik dus ook de noodzaak van de serie. Otis zou een platform kunnen worden waar de jonge kijker van nu zich kan onderdompelen in deze belevingswereld.
WAT IS HET DOEL?
- Het realiseren van twee korte pilotafleveringen (+/- 5 minuten per aflevering) van de Brabantse kinderserie ‘HET BIJZONDERE LEVEN VAN OTIS’.
- Het pitchen van de twee pilot afleveringen aan streamingdiensten en omroepen, zodat de serie uiteindelijk landelijk kan worden uitgebracht en Brabant als plek voor een kinderserie op de kaart wordt gezet.
WAAROM HEBBEN WE JULLIE BIJDRAGE NODIG?
Bij elke donatie komen we dichterbij om de bijzondere wereld van Otis neer te zetten. Met deze crowdfundingsactie hopen we de laatste financiële middelen te vinden om de twee pilotafleveringen te kunnen realiseren die we 25 en 26 maart in Brabant gaan draaien. Met jullie bijdrage kunnen we de kosten betalen die we maken voor onder andere het aankleden van de set, kleding voor de acteurs, het huren van bijzondere filmlocaties en het aanschaffen van bijzondere props die de bijzondere wereld van Otis laten zien. Met jullie bijdrage komt onze droom steeds dichterbij om Otis tot leven te wekken.
CREDITS CROWDFUNDING VIDEO:
CAST:
Lisette Vlassak
Anjali Taneja
Jaysan
Louisa
Shawna
CREW:
Producent: For You Studio (Anjali Taneja en Michiel Groeneveld)
Uitvoerend producent: Ramon Etman
Idee crowdfundingfilm: Lisette Vlassak & Anjali Taneja
Regie: Lisette Vlassak
First AD: Pierette Goossens
D.O.P.: Richard Spierings
Gaffer: Rik Vaessen
Geluid: Menno vd Berg
Production Design: Kino Haverkorn & Annelotte de Boer
Make-up / hair stylist: Amy Hall
Custome Design: Pomme vd Ven
Productie-assistenten: Jasper Box & Noortje Verspaget
Setfotograaf: Giovanni de Deugd
Socials content creator: Rosalie Jansen
Montage & titels: Daan Swinkels
Grading: Giovanni de Deugd
Catering: Esther Etman & Mia Etman
Met dank aan:
Pim Welvaarts
Mia Etman
Joke Vlassak
Hugo van Siegt
Iris Rulkens
Daniella van Schooten
Amy Hall
Sherida Obimdi
De pilotserie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Eindhoven en Kunstloc Brabant en gesponsord door Mounttec, KNL3, Zuiderling, Setmanagement, filmworkshop.nl, Colorist on Demand en Sproetcasting.
Instagram: https://www.instagram.com/hetlevenvanotis/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089866402515
TikTok: https://www.tiktok.com/@hetlevenvan.otis



Biografie Anjali Taneja (Uithoorn, 1976)
Scenarist/showrunner/producent
Anjali Taneja (1976) begon in 1994 aan de HBO studie tekstschrijven met als hoofdvak scenario. Tijdens deze studie werd zij toegelaten als stand up comedian bij comedyclub Toomler.
In 1998 begon ze haar studie aan de Kleinkunst Academie aan de theaterschool in Amsterdam. Na haar studie speelde zij als actrice in diverse series als ‘Hartslag’, ‘Kicken’, 'All Stars' en ‘Costa’. Ook presenteerde zij het Yorin dance programma ‘Axe Nightguide’ waar zij tevens redactie van deed.
Daarna maakte zij de overstap naar assistent creative producer bij de jeugdsoap ‘Zoop’ van NL Film en tv.
In 2002 schreef en mede ontwikkelde zij voor IDTV de serie ‘Bitches’ die uitgezonden werd door BNN.
Daarna werd zij als creative producer verantwoordelijk voor alle lokale Nickelodeon content en ontwikkelde ze onder andere de dagelijkse serie ‘Alex FM’ voor The Box.
Een jaar later startte zij de Nickelodeon tienersoap ‘Het Huis Anubis’ op binnen Studio 100 waar ze naast het idee ook verantwoordelijk was als hoofdschrijver en creative producer. In die periode ontwikkelde zij naast de tv serie, twee speelfilms van ‘Het Huis Anubis’. De serie omvatte, inclusief de spin off zo’n achthonderd afleveringen van 11 minuten, won de Gouden Stuiver en werd verkocht aan onder andere Duitsland en Amerika. Binnen Studio bedacht en ontwikkelde ze ook jeugdserie 'Amika' dat op Ketnet en Zapp werd uitgezonden en twee K3 speelfilms.
Sinds 2009 startte Anjali haar eigen bedrijf Goed Verhaal dat verschillende series in opdracht ontwikkelde zoals ‘Pardoes en Het Mysterie Van…’ voor de Efteling en ‘Vrijland’ en ‘Het Geheim van Eyck’ voor Zapp. Binnen Goed Verhaal schreef zij haar eerste Jeugdboek 'Puck & Mika' en bedacht ze de jeugdserie Kattenoog, die ze als co producent mede heeft opgezet voor Telekids en VTM K-Zoom. Van die serie zijn inmiddels onder haar naam ook twee boeken verschenen.
Daarnaast bedacht en schreef ze de film Hartbeat die ze als co-producent samen met Kaap Holland film waar ze nu een televisie serie van ontwikkelt i.s.m. met Nickelodeon. In 2017 schreef ze de kerstserie Circus Noel voor Zapp dat in 2018 te zien was op Zapp. Tevens ontwikkelde en schreef zij een bioscoopfilm als vervolg op deze serie.
Voor NPO 3 schreef ze een familieserie ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ gevolgd door Moedermaffia voor Videoland, die zij naast de ontwikkeling ook als showrunner opzette.
In 2021 zette zij samen met haar partner Michiel Groeneveld een boutique studio op onder de naam For You studio met als missie: content en ervaringen creëren voor de nieuwe digitale generatie, ter ondersteuning in hun emotionele, intellectuele en spirituele ontwikkeling.
For You content wordt mede gecreëerd door de nieuwe generatie makers en biedt influencers de mogelijkheid om rollen op zich te nemen in het fictieve creatie proces.
Biografie Lisette Vlassak (Budel, 1993)
Regisseur
Haar eerste hbo-studie CO IEMES (Communicatie - International, Event, Music & Entertainment Studies) bracht Lisette in een excellentietraject Film, waarbij een select groepje studenten mocht werken aan korte films. Ze ging stagelopen bij het Eindhovense filmplatform BROET en haar stagebegeleider Ramon Etman bezorgde haar een video-assist plaats bij ‘De Helleveeg’ van regisseur André van Duren.
Door te werken op meerdere grote filmsets wist ze dat dit hetgeen was wat ze wilde gaan doen. Lisette maakte na haar stage diverse korte films en deed een schat aan ervaring op door in verschillende functies mee te werken op diverse filmsets.
Steeds meer commerciële projecten dienden zich aan waarvoor ze de regie deed en waardoor ze zichzelf in 2017 als freelancer vestigde. Ze regisseerde o.a. verschillende tv-commercials en tal van andere projecten, waaronder een videoclip voor Davina Michelle. Deze periode heeft haar veel kennis gebracht, maar Lisette wilde meer en vooral wilde ze leren hoe je nu echt verhalen moet vertellen. In 2017 werd ze toegelaten op de Nederlandse Filmacademie waar ze in 2021 afstudeerde in de richting regie-fictie met haar afstudeerfilm Cocon.
Cocon is geselecteerd op verschillende nationale en internationale festivals, daarnaast heeft de film verschillende prijzen in de wacht gesleept waaronder Best Student Film op het Silk Road International Film Festival 2022 te Ierland. Ook won Lisette met haar film de Film Talent Award Brabant (2022).
Lisette focust zich nu vnl. op het maken van jeugdseries. Ze heeft o.a. de regie mogen doen voor twee afleveringen van de nieuwe KRO-NCRV & Zapp webserie ‘Broodje aap’, een volledige webserie ‘Pestvlogs’ voor Zapp en de NTR over pesten en een online-serie voor de Efteling.
Nieuwste donaties

Jildw
21-03-2023 09:24Veel maakplezier!

Wim en Moniek de Laat
20-03-2023 10:31Omdat we lisette n steuntje in de rug willen geven bij dit mooie initiatief

Floor
20-03-2023 08:40Trots op de makers en erg benieuwd naar het eindresultaat. Met een passie voor film en voor Brabant steun ik dit project maar al te graag!