Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland steunt nu campagnes op voordekunst

Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland steunt nu campagnes op voordekunst

Hoera! De afdeling Zeeland van het Prins Bernhard Cultuurfonds is nu matchfundingpartner van voordekunst.

Dit betekent dat Zeeuwse projecten op voordekunst nu in aanmerking komen voor een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. En dat vieren we door het geven van een gratis workshop crowdfunden op 6 februari in Middelburg! De eerste donatie is inmiddels werkelijkheid geworden! Het Zeeuws muzikaal duo Michiel en Suzanne ontvangt een bijdrage van 750 euro voor hun crowdfundingcampagne 'Debuutalbum Threads of Silver and Gold’. Feest!

In 2019 werden er 30 projecten uit Zeeland ingestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018. Creatievelingen in Zeeland kiezen dus vaker voor crowdfunding om hun project mogelijk te maken.

Ook donateurs uit de regio doneren hoge bedragen aan projecten op voordekunst, het gemiddelde donatiebedrag uit Zeeland ligt anderhalf keer zo hoog als in andere provincies: namelijk 100 euro. 

 

De voorwaarden

Per januari stelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland € 10.000 beschikbaar. Zeeuwse projecten kunnen tot € 750 ontvangen. Zeeuwse projecten komen in aanmerking voor een bijdrage wanneer de maker(-s) in Zeeland woont en/of de activiteit in Zeeland plaats vindt. Ook jonge makers worden aangemoedigd om een creatieve campagne te starten.

 

Geinteresseerd om je eigen creatieve idee waar te maken? 

Op 6 februari komt voordekunst naar Middelburg toe! We organiseren dan een gratis workshop kickoff crowdfunding! Reserveer hier je ticket. 

Benieuwd wat voor Zeeuwse projecten er al zijn gerealiseerd via voordekunst? We hebben hier twee bijzondere projecten uit Zeeland voor je uitgelicht.

 

Kees van Vredegem met zijn CD en videoclip

Kees maakt als sinds de jaren 70 muziek. De muziek die hij recent maakte wilde hij op een CD opnemen en er een bijpassende clip bij maken. Dankzij de crowd haalde hij 4505 euro op. Drie donateurs doneerden 20 euro en mochten op de foto met Kees, daarbij zei hij: ‘’Dan kun je meteen de mooie provincie Zeeland zien!’’

XXkbI6Z1tQpJcWaZ.jpeg

 

De drie dansende dames in staal

Zus van Zand is beeldend kunstenaar en mocht drie grote beelden uit haar kunstproject ‘Dansende Dames’ tentoonstellen tijdens Kunstschouw in Zeeland. Ze haalde haar doelbedrag en daarom mochten haar Dansende Dames dansen in de Zeeuwse zon en wind. 

tWnFNyMEGqlRF59s.jpeg

 

Wij geloven dat Zeeland barst van de creativiteit! Denk jij na over crowdfunding? Meld je dan aan voor de gratis workshop ‘kickoff crowdfunding’ in Middelburg!

Heb je al een idee? Stuur dan hier je idee in, we laten je binnen twee dagen weten of het past op voordekunst!

 

© 2022