Winnaars van Find, Fund, Film zijn bekend: Natalia Boorsma, Davey Driessen en Maxime Klerkx ontvangen kickstartbijdrage van K.F. Hein Fonds

Winnaars van Find, Fund, Film zijn bekend: Natalia Boorsma, Davey Driessen en Maxime Klerkx ontvangen kickstartbijdrage van K.F. Hein Fonds

Dit jaar stuurden maar liefst 22 afstudeerstudenten hun crowdfunding plannen in voor het traject Find, Fund Film. Na de presentaties en het juryberaad zijn de drie winnaars bekend: Natalia Boorsma met ‘Three Women Named Svetlana’, Davey Driessen met ‘Sjiek de Friemel’ en Maxime Klerkx met ‘Baas bij Eigen Bevalling’. De winnaars ontvangen een matchfundingbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingcampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

 

Find, Fund, Film

Met 'Find, Fund, Film' willen het K.F. Hein Fonds en voordekunst jonge filmmakers stimuleren om crowdfunding te gebruiken als middel om een duurzame band op te bouwen met hun publiek. Jonge filmmakers werken door dit traject al bij het maken van hun afstudeerfilm aan een grotere zichtbaarheid voor hun werk en een band met hun publiek vanaf de crowdfunding tot aan de vertoning van de film.

“Dit is hoe je 2023 wilt beginnen! Namens de hele Sjiek de friemel crew ontzettend bedankt voor deze fijne steun!”

- Quote Davey Driessen, regisseur Sjiek de Friemel

De jury bestond deze editie uit Isabelle de Klein (Hoofd Marketing en Communicatie Nederlands Film Festival), Safirah Dijkstra (dramaturg VPRO/ Human en projectmanager De Ontmoeting) en Mies Koppelmans (Projectbegeleider Film voordekunst). De jury prijst de kwaliteit van de plannen en de zeer uiteenlopende en mooie ideeën voor de films.

 

Find_Fund_Film-4 

Bijschrift: Sfeerbeelden van de films van de drie winnaars.

 

De drie winnaars

Three Women Named Svetlana (fictie) 

Op een klein treinstation ergens in Servië wachten drie vrouwen genaamd Svetlana op de trein. Ze hebben verschillende verwachtingen van waar deze hen zal brengen. Wanneer de trein na uren wachten nog steeds niet verschijnt, beseffen ze zich dat het wachten ze verder heeft gebracht dan dat de trein dat zou kunnen doen.

De jury over 'Three Women Named Svetlana': "Belangrijk om een stereotype te doorbreken, maar niet weg te deinzen van de werkelijkheid." 

 

Sjiek de Friemel (fictie) 

Wanneer er thuis geen geld meer is en Wesley (12) met lege handen aan komt op de verjaardag van zijn imponerende klasgenoot Lars (13), besluit hij zich stiekem voor te doen als jarige job in een radio uitzending van 3FM om zo kans te maken op twee kaartjes voor Snowworld. Tegelijkertijd krast zijn vader een (winnend) kraslot kapot.

De jury Over 'Sjiek de Friemel: " Grappig en ludiek! Dit is een belangrijk thema en bovendien een vriendelijke manier om dit aan de kaak te stellen." 

 

Baas bij eigen bevalling (documentaire) 

Drie verschillende vrouwen maken ieder vanuit hun eigen visie keuzes rondom hun bevalling. In een tijd waarin deze keuzevrijheid steeds meer onder druk dreigt te komen te staan, laten hun verhalen zien waarom het zo belangrijk is dat vrouwen zeggenschap houden over hun eigen bevalling.

De jury over Baas bij Eigen Bevalling: "Interessant diepte research gedaan voor de film. Belangrijk om het over zelfbeschikking te hebben en daarbij de mensen die dit treft aan het woord te laten." 

 

De crowdfundingcampagnes van de drie winnaars gaan van start in januari en februari 2023. Houd onze projectpagina in de gaten om de crowdfunding campagnes van de winnaars en de andere afstudeerstudenten van de HKU te volgen! 

 

Benieuwd of crowdfunding past bij jouw project? Stuur je idee in

© 2024