Voordekunst kiest: Paradijsvogels Magazine in een boek!

Voordekunst kiest: Paradijsvogels Magazine in een boek!

Mensen inspireren om zich te blijven verwonderen over de schoonheid van het leven. Dat is de missie van Paradijsvogels, een online magazine over kunst, natuur, stijl, reizen, creativiteit en de kleine dingen van het leven. En nu komt er voor het eerst een papieren versie van dit magazine. 

Paradijsvogels Magazine bestaat in huidige vorm nu ongeveer 2 jaar en is opgericht door Valborg Korthals Altes. Wij spraken haar over het project en de crowdfundingcampagne. 

"Paradijsvogels Magazine is hét online inspiratiemagazine over vrijheid, wijsheid en optimisme. Wij vinden het inspirerend als mensen volop in het leven staan en kleurrijk ouder worden. Voor deze paradijsvogels bieden we een dagelijkse portie online inspiratie," zo staat op de website.

"Wij willen de kracht van ouder worden op een positieve manier benadrukken." 

Hiermee richt Paradijsvogels zich dus (onder andere) op de oudere doelgroep. "Media voor iets oudere doelgroepen gaat vaak meteen over trapliften en krakende knieën. Wij willen de kracht van ouder worden, levenservaring op een positieve manier benadrukken."

 

_MG_1531_1

 

Vertrouwen in de lezers

Na vele mailtjes van trouwe lezers of er een papieren versie zou komen, is Valborg tot actie overgegaan.

Aangezien Paradijsvogels Magazine een start-up is betekende dit wel een flinke investering en een groot risico.

Desalniettemin had ze vertrouwen in de lezers en het leek haar een goed idee om hen te betrekken en aan hen een bijdrage te vragen aan de creatie van de eerste editie. 

De keuze om die crowdfunding bij voordekunst te doen, wordt op de crowdfundpagina uitgelegd.

"Stichting voordekunst heeft net als wij missie om bijzondere en creatieve initiavieven een podium te geven. voordekunst is een professionele partij met heel ervaring in het crowdfunden van dergelijke projecten. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de financiële administratie goed geregeld is, dat vinden we - ook voor onze donateurs - een prettig idee."

BydJ67BBfVLkj1uj

Dit is het voorbeeld van de papieren versie. "Van kaft tot kaft vol met positieve inspiratie over kunst, natuur, reizen & creativiteit."

Missie: inspiratie bieden

Valborg: "Onze missie blijft hetzelfde: mensen inspiratie bieden om zich te blijven verwonderen over de schoonheid van het leven. Online blijven we dagelijks artikelen, blogs en filmpjes publiceren en kunnen mensen ons volgen op Facebook en via onze nieuwsbrief."

Of er een papieren versie met abonnement komt is nog niet zeker, maar het is wel een mogelijkheid. 

"We zien de boekeditie als een nieuwe stap in onze onderneming om alle mooie content die we verzameld hebben ook op een andere manier voor lezers toegankelijk te maken. Als dit een succes wordt gaan we dat zeker vaker doen!"

 

ZS8zj4pSn5GooeZz_1

 

Enthousiaste donateurs

En is het wat, dat crowdfunden? Valborg is in elk geval enthousiast: "Wat ontzettend veel energie geeft zijn de honderden reacties die we krijgen. Het is mooi om te lezen en horen hoe enthousiast en blij onze lezers zijn dat dit er gaat komen." 

Door al die donateurs kan Paradijsvogels Magazine dit project mogelijk maken. "Crowdfunden zie ik daarom naast een manier om financiering op te halen ook als een hele goede manier om met onze lezers en achterban in contact te zijn."

 "We hopen dat mensen het boek vaak inkijken en er dan elke keer weer iets nieuws in ontdekken." 

Aan het denken zetten 

En wat hoopt Paradijsvogels Magazine mee te kunnen geven aan de donateurs, wanneer zij de papieren versie in handen hebben?

"Dat als je goed kijkt er zoveel bijzondere dingen worden gedaan en gemaakt. We hopen dat mensen het boek vaak inkijken en er dan elke keer weer iets nieuws in ontdekken. Of een bepaalde foto of tekst zo mooi vinden dat het hen weer inspireert om zélf iets te maken. En aan het denken zet."

 

4SHT7J85FSW9MZMN 

Maar liefst 280 donateurs waren je al voor! Ook jij kunt nog bijdragen aan dit bijzondere project. De crowdfunding loopt tot en met 24 november 2017. Klik hier om te doneren en zorg ervoor dat jij dit inspiratievolle magazine in handen krijgt! 

© 2024