Voordekunst biedt nu tijdelijk actiecampagnes aan

Voordekunst biedt nu tijdelijk actiecampagnes aan

In samenwerking met online partner Digital Natives heeft voordekunst voor instellingen en makers die door de maatregelen rondom het coronavirus / COVID-19 inkomsten mislopen een nieuwe functionaliteit ontwikkeld: actiecampagnes. 

Gesloten musea, concertzalen zijn dicht en ook voorstellingen in theaters vinden geen doorgang. Om kunst en cultuur mogelijk te blijven maken voor nu en in de toekomst biedt voordekunst makers en instellingen de mogelijkheid om een actiecampagne te starten waarmee geworven kan worden zonder concreet doel en zonder vaste looptijd. 

Waar het bij crowdfundingcampagne draait om een concreet project, een specifiek doelbedrag, en een afgebakende looptijd, geldt dit bij de actiecampagnes niet. Donateurs steunen nu een maker of instelling die momenteel inkomsten misloopt. In ruil voor een donatie bieden instellingen en makers speciale tegenprestaties aan: zoals een virtuele rondleiding door een instelling of een huiskamerconcert via Zoom. Een donateur doneert  direct aan de instelling of maker, het is bij deze actiescampagnes niet mogelijk om een donatie terug te vragen.

Op deze manier kan de actiecampagne ingezet worden om tijdelijk extra inkomsten te genereren. Donateurs dragen bij aan het ondersteunen van hun favoriete theater, het museum waar zij zo graag naar toe gaan of aan het werk van de maker waar zij zo fan van zijn. Daarnaast kan het publiek door middel van de bijzondere tegenprestaties blijven genieten van kunst. Doe het samen, doe het voordekunst. 

Bekijk hier alle actiecampagnes.

Doe het samen, doe het voordekunst. 

 

Wanneer een instelling of maker door de maatregelen rondom het coronavirus inkomsten misloopt kan een actiecampagne gestart worden. We bieden deze pagina's aan zo lang culturele instellingen en makers de gevolgen ondervinden van de huidige omstandigheden rondom COVID-19.

 

Meld nu een actiecampagne aan 

Wil je als instelling of maker gebruik maken van de actiecampagne? Meld je als maker of instelling aan via dit formulier en vertel ons waarom jij een actiecampagne wilt starten. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op via [email protected] of 020-233 7019.

 

De spelregels

Voor de actiecampagnes geldende afwijkende spelregels:

- er ligt geen concreet projectplan aan een actiecampagne ten grondslag. Een maker of instelling doet een beroep op het publiek in ruil voor een aansprekende tegenprestatie;

- er worden geen doelbedragen bepaald. Iedere € die wordt opgehaald, wordt uitgekeerd. 95% hiervan gaat naar de maker en 5% bedraagt de fee voor voordekunst;

- Het is als donateur niet mogelijk je donatie terug te vragen

 

Doe het samen, doe het voordekunst.

 

Met dank aan:

DN_Logo_C2x

© 2024