Van voorstellingen tot workshops: Tegenprestatietips voor dansprojecten

Van voorstellingen tot workshops: Tegenprestatietips voor dansprojecten

Bij het voeren van jouw crowdfundingcampagne in de discipline dans bied je in ruil voor een donatie een tegenprestatie aan. Maar wat zijn tegenprestatie die passen bij een dansproject? Wij helpen je op weg met tips en voorbeelden.

Bij een tegenprestatie denk je natuurlijk als eerste aan iets wat je project voortbrengt, bijvoorbeeld tickets voor de dansvoorstelling. Maar vergis je niet, naast dit soort tastbare tegenprestaties, zijn donateurs niet altijd op zoek naar een materiële tegenprestatie maar juist ook naar een ervaring. Door het bieden van een mix van klassieke en creatieve tegenprestaties, kan je je project succesvol financieren en de donateurs bedanken voor hun steun.

Denk goed na over de verschillende donateurs en wat zij eventueel interessant zullen vinden. Variatie in de tegenprestaties die je aanbiedt, zorgen ervoor dat er voor iedere donateur iets passends tussen zit. Let daarbij ook op het verschil in bedragen. Sluit hoge bedragen niet uit, want die zijn juist interessant voor zakelijke relaties of bedrijven die bij willen dragen aan jouw project. 

 

Voor jouw dansproject kun je aan de volgende tegenprestaties denken

  1. Kaartjes voor de uitvoering

  2. Bezoek aan een repetitie of een meet & greet

  3. Naamsvermelding of logo in het programmaboekje

  4. Workshop of een les

 

Een aantal voorbeelden

 

Verticale muurdansvoorstelling TEMPO 

De spectaculaire vaardigheid van muurdans maakt Becha Theater uniek in de theaterwereld. In ruil voor een bijdrage van 25 euro kon de donateur zijn naam terug zien, geprojecteerd op het verticale platform. Zo werd de donateur specifiek in de spotlight gezet! Maar daarnaast boden ze in ruil voor grotere bedragen ook een Meet & Greet aan met de dansers of zelfs een workshop 'luchtacrobatiek'! 

Bekijk de campagne >

aVldG9peHvL6Fd3t.jpg

 

Presence van Ryan Cloud

In ruil voor een donatie bood Ryan van de voorstelling 'Presence' een exclusieve link aan voor donateurs, die op die manier live naar de online show konden kijken. Wegens de coronamaatregelen toentertijd was het niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn, maar op deze manier ontving de donateur toch een exclusief kijkje bij de show. Liever een kijkje achter de schermen? Ryan bood ook in ruil voor een donatie toegang tot een open repetitie!

Bekijk de campagne > 

 

djxDsHrc91BKCaYm.jpeg

 

Vasim Circus Space

De Vasim Circus Space wil een ontmoetingsplaats en podium worden voor culturele, sportieve en sociale initiatieven; een kleurrijke broedplaats waar jong en oud, professioneel en amateur een plek hebben om te stralen. Ze maakten in hun tegenprestaties goed gebruik van de ruimte die zij konden bieden, waaronder een groepsles circus, kinderfeestjesmogelijkheden of een bedrijfsevent. Ook de ruimte afhuren was een mogelijkheid, slimme tegenprestaties die passen bij het project!

Bekijk de campagne > 

 

1HYTb6iO58UZR6BQ.jpg

 

Geïnspireerd geraakt? Vertel ons hier je idee en we geven je binnen 2 dagen vrijblijvend advies! 

© 2024