De tien beste tegenprestaties om je vakantiegeld aan te besteden

De tien beste tegenprestaties om je vakantiegeld aan te besteden

Vakantiegeld! Natuurlijk heb je het nodig voor je welverdiende vakantie naar Memphis, Chiang Mai of Tblisi, maar wellicht wil je ook een deel aan een goed doel besteden. En wat is nou een beter doel dan een cultureel project van een toffe maker of instelling? 

Op voordekunst staan gemiddeld zo'n 100 projecten live die actief een beroep doen op jou om hun plannen waar te kunnen maken. Omdat je het waarschijnlijk al druk genoeg hebt hebben we een selectie gemaakt van de leukste tegenprestaties die op dit moment worden aangeboden. Zo krijg je ook nog iets moois terug voor je gulle gift! 

Wil je dit elke maand in je mailbox? Kan gewoon!

 ‘t Is stil in Amsterdam

06

Zelfs als je op dinsdagochtend half vijf over het Oudekerskplein slentert zijn er gegarandeerd nog vijftien anderen op de been. Dat maakt deze perfect getimede zwart-witfoto’s van de hoofdstad zo magisch: daar is precies niemand op te zien (€ 190)

 75x50cm rust 

 

Voor even de maestro 

07

Het is een machtig gevoel om een orkest te dirigeren. Zeker als die de bombastische muziek van John Williams - van o.a. Star Wars, Indiana Jones, Schindler’s List, Jurassic Park, Harry Potter, E.T. en Jaws - speelt (€ 500) 

Plus twee vrijkaarten

 

Mare nostrum

01

Of het nou de azuurblauwe Stille Oceaan is of de grijsgroene Noordzee, de zee voert een ongelooflijke aantrekkingskracht op mensen uit. Op Mischa Keijser nog meer dan op anderen: hij maakt er een boek over (€ 44) 

Hoe ruiger hoe beter 

 

De bar van Shaffy en Bokma

04

Dit is waarschijnlijk iconischer dan je doorhebt: aan de bar van de Smoeshaan drinken al dertig jaar alle beroemde acteurs, komieken en performers van Nederland hun kopstootje. Na de op handen zijnde verbouwing wordt er een kaasplank van het hout van deze bar gemaakt (€ 80)

Je eerste en laatste kans

 

Duurzaam en Hollands

03

Modeontwerpers Judith van Vliet en Amber Ambrose Aurèle willen uittesten hoe haalbaar het is om kledingproductie terug te halen naar Nederland, en met inheemse textielen (zoals hennep) te werken. Je mag een item kiezen uit de collectie, dat met de hand op maat voor je gemaakt wordt (€ 1.000) 

Plus twee kaartjes voor de modeshow 

 

Licht van mijn leven

08

Tamar Frank maakt al twintig jaar lichtsculpturen, en is nu bezig met een kunstboek dat daar recht aan doet. Wil je wat licht aan de muur? Dan kan je ook een A4-afdruk van een van haar werken aanschaffen (€ 25)

Voor goudzoekers

 

Cello girls

09

Emily Kocken experimenteert met oude meesters van de muziek zoals je nooit eerder hoorde; ze speelt Bach bijvoorbeeld achterstevoren op de cello. Dat klinkt veel troostrijker dan je zou denken. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe het live klinkt tijdens het geheime concert op 9 september (€ 50)

Inclusief gesigneerde LP

 

Stressreces

05

Ze noemen het een hersenvakantie: letterlijk en figuurlijk stilstaan om eens wat beter naar beneden te kijken. Hoe deze workshop ‘aarden’ er precies uit zal gaan zien weten wij ook niet, maar intrigerend wordt het sowieso (€ 120) 

Lekker opladen in de modder 

 

Glee is er niks bij 

02

"What happens in 207, stays in 207" is het credo van de repetitie van Dekoor, wat allerlei spannende dingen doet vermoeden. Wil je weten wat daar gebeurt? Je mag een enkele repetitie bijwonen - maar niet doorvertellen wat daar gebeurt hè? (€ 200) 

Help Dekoor naar Zuid-Afrika 

Iedere maand verzamelen wij de mooiste tegenprestaties voor jou in deze nieuwsbrief. Kunst & cultuur steunen was nog nooit zo makkelijk! 

© 2021