voordekunst op de Uitmarkt 2016

voordekunst op de Uitmarkt 2016

uitmarkt_klein

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Dit jaar is het van 26 tot en met 28 augustus op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest.

Tijdens de Uitmarkt verzorgt voordekunst het programma op het podium van provincie Noord-Holland, partner van voordekunst, op het Museumplein in Amsterdam. Op zowel zaterdag 27 augustus als zondag 28 augustus vinden er optredens plaats van projectmakers die financiering zoeken of hebben gezocht via crowdfunding op voordekunst. Kom dus op dit weekend genieten van muziek, en meer bij Podium 24 (Provincie Noord-Holland). 

 

Zaterdag 27 augustus

13:30u - Tom de Visser

Na drie jaar studeren op de HBO Popacademie, deelname aan Idols 2016 (4e plek) en een heel aantal optredens, besloot Tom de Visser zijn eerste EP in eigen beheer uit te brengen. Door middel van een succesvol crowdfundingproject op voordekunst heeft hij de kans gekregen dit te financieren. Vandaag presenteert hij zijn eigen nummers (een mix van Gavin DeGraw, John Mayer en Jason Mraz) live op de Uitmarkt.

 

14:30u & 16:30u - The Rising Sun

Ooit begonnen als project op de School voor de Kunsten, maar inmiddels uitgegroeid tot een opzwepend en sensationeel reggae-pop collectief. Praktisch alle Groninger podia maakte men al onveilig en de weg naar Hilversum is ook gevonden. Onlangs was de band te gast bij Radio538 in een live show. De teller staat inmiddels op zo’n 250 shows: van clubshows in Vera, Kanaalpop tot en met Bevrijdingsfestival Groningen. Deze zomer presenteert de band haar nieuwe single + videoclip van ‘One Day’. Deze track is tevens de opmaat tot een nieuw offensief. In september wordt de nieuwe EP 'Sunroots' verwacht.

 

15:30u - Yentl

In mei 2016 ging singer-songwriter Yentl haar droom achterna en nam haar debuut EP op in Nashville met some of Nashville’s finest musicians. Met de officiële release nog in het verschiet, zal zij op de Uitmarkt 2016 samen met haar band een voorproefje geven van de EP.

 

 

 

Zondag 28 augustus

13:30u - Hemels Vallen II, WAR! door Hemels Vallen

Na een succesvol Hemels Vallen I hebben de performers van Hemels Vallen alles in stelling gebracht voor een nieuwe voorstelling: Hemels Vallen II, WAR!

Waar eerder het leven en de vroege dood van Club 27 werd onderzocht, stellen de bandleden zich nu de vraag of en waardoor hun wereld ten onder zal gaan. Wat is wel en niet toegestaan om je eigen hachje te beschermen. En wat is daarbij de beste strategie; grenzen optrekken of schuilen?

Terwijl de bandleden, bang als ze zijn, zichzelf en hun omgeving naar het leven staan, ziet het publiek de dreiging steeds dichterbij komen. Gewapend met poëzie, show, reality-theater en onvervalste punk vecht de band tegen de naderende ondergang. Het levert bloedstollend en swingend muziektheater op… Wie valt, wie blijft?

 

 

14:30u - L'Asset

L'Asset beheerst de kunst van shapeshifting en verschijnt op het podium in verschillende gedaantes. Jong, eigenzinnig, maar vastberaden laten zij zichzelf zien aan de buitenwereld. Ze zullen het podium van de Uitmarkt bestormen, de wereld 180 graden draaien en je meenemen in die van L’Asset. Synthbasses, synthesizers en de herkenbare, bijzondere stem van L'Asset zullen je laten zweven. En wanneer je dan net boven de grond hangt, zullen de scheurende, vloeiende gitaarriffs en dansbare drumbeats je met hun zwaartekracht terug naar de aarde trekken. Van het luchtledige, naar solide grond. Daartussen beweegt L’Asset. Reis je mee?

 

 

15:30u - Riptide

De vier jongens van Riptide spelen nu een jaar samen en brengen eigentijdse pop/rock nummers, gebaseerd op hun persoonlijke ervaringen en gevoelens. Op het podium vertaald zich dit in een energieke show waarbij dynamische grenzen worden opgezocht. Dit is gebleken tijdens hun debuutoptreden in een volle Dr.Ink in Eindhoven waar het viertal het publiek wist te overtuigen. Riptide start binnenkort een crowdfundingcampagne.

  

16:30u - Bart Voncken

Bart Voncken is een artiest uit Amsterdam. Hij begon zijn carrière 15 jaar geleden als lid van de popgroep K-otic, waarmee hij eind dit jaar in de Heineken Music Hall staat voor een eenmalig reünieconcert. Daarnaast startte hij zijn soloproject met de release van zijn eerste single ‘Growing Old’. In de voorgaande jaren bracht Bart zijn tijd vooral door achter de schermen als songwriter, producer en als A&R bij Sony music NL. 

 

Kom langs! Je vindt ons hier:

Schermafbeelding_2016-08-22_om_14.31.42

Je vindt ons op Podium 24, op het Museumplein.

© 2024