NIEUW: Tussendoelen

NIEUW: Tussendoelen

Is jouw project groter dan €16.000, en heb je gekozen voor Expertbegeleiding? Dan krijg je vanaf nu de optie om tussendoelen (stretch goals) toe te voegen. 

Wat houdt dat in? Zoals je weet werkt voordekunst met een bijna-alles-of-niets systeem: vanaf 80% van het doelbedrag is de campagne geslaagd, en alleen dan wordt het bedrag aan de maker uitbetaald. Als de drempel van 80% niet gehaald wordt krijgen alle donateurs hun donatie terug. 

Voor grote campagnes bieden wij vanaf nu de optie om een aantal tussendoelen toe te voegen, een soort mijlpalen binnen je doelbedrag. Dat is bijvoorbeeld handig als je voor meerdere onderdelen van hetzelfde project wil crowdfunden. Je kunt 1 of 2 tussendoelen invoegen. 

Voorbeeld: Je gaat crowdfunden voor de vernieuwing van een vleugel van een museum. Dan kun je de tussendoelen als volgt invullen: 

- Eerste doel van € 10.000: Een nieuwe vloer en een lik verf voor de muren

- Tweede doel van € 3.000: Milieubewuste verlichting 

- Derde doel van € 3.000: Rolstoelvriendelijke ingang 

Zodra het eerste doel is behaald gaat de teller lopen voor doel 2. Mensen kunnen dus niet al doneren aan doel 3 wanneer doel 2 nog niet behaald is. 

In het campagnedashboard staan de tussendoelen apart aangegeven. Zo kun je per doel in de gaten houden hoe het gaat. 

Je kunt de tussendoelen alleen vóór livegang instellen, en deze kunnen later niet worden aangepast. 

Alle nieuwe functies

Wij rollen deze week een heleboel nieuwe websitefuncties uit. Spannend! Wil jij weten wat er precies verandert? Lees dan de volgende artikelen: 

  1. Expertbegeleiding: wat houdt het in?
  2. NIEUW: De activatiepagina 
  3. NIEUW: Tussendoelen
  4. NIEUW: Het dashboard voor makers
  5. NIEUW: Uitgebreide projectupdates

 

Heb je een creatief idee maar weet je niet zeker of crowdfunden iets voor jou is?

Stuur het hier naar ons op, en binnen 2 dagen reageert een expert met advies over hoe crowdfunding je dichter bij jouw droom kan brengen.

Maak het samen: voordekunst

© 2022