Stichting Stokroos is partner van voordekunst!

Stichting Stokroos is partner van voordekunst!

Hoera! We verwelkomen een nieuwe matchfundingpartner, namelijk Stichting Stokroos! Als matchfundingpartner zullen zij bijdragen aan creatieve crowdfundingcampagnes voor bijzondere publicaties van beeldend kunstenaars en vormgevers!

Stichting Stokroos streeft naar een samenleving waarin beeldend kunstenaars, vormgevers en ontwerpers een prominente rol spelen. De stichting wil de ontwikkeling van deze doelgroep mogelijk maken en een springplank zijn voor veelbelovend talent.

 “Stichting Stokroos ondersteunt de artistieke en professionele ontwikkeling van beeldend kunstenaars en ontwerpers. We willen graag bijdragen aan projecten die een betekenisvolle impuls geven aan de ontwikkeling van makers’’  

- Joost Vrieler, directeur van Stichting Stokroos.

 

Creatieve crowdfundingcampagnes kunnen voorgesteld worden aan Stichting Stokroos en mogelijk een bijdrage ontvangen voor hun crowdfundingcampagne. Hier hoeft de maker niets voor te doen, lees hier meer over hoe matchfunding op voordekunst in zijn werk gaat.

De stichting draagt bij aan creatieve projecten die vallen onder bijzondere publicaties. Je kunt daarbij denken aan onder andere: kunstenaarspublicaties, fotoboeken, podcasts, geluidspublicaties (zoals bijzonder vinyl) en graphic novels. De exacte voorwaarden lees je op de partnerpagina van Stichting Stokroos.

 

‘’De afgelopen periode signaleerden we een duidelijke toename in het aantal publicaties dat kunstenaars en ontwerpers willen maken, maar ook een verbreding in de benadering van wat een kunstenaarspublicatie kan zijn. Het gaat niet langer om een klassiek boek, maar vaak ook om vinyl, podcasts, graphic novels en andere nieuwe vormen. Met de samenwerking met Voordekunst willen we kunstenaars en ontwerpers een extra steuntje in de rug geven en als privaat fonds samen met het publiek optrekken bij de financiering van dergelijke experimentele en bijzondere publicaties.”

Joost Vrieler, directeur Stichting Stokroos

 

De eerste bijdrage is een feit! 

F3aZzIULkhW0t5aX.jpg

De eerste campagne die een bijdrage mag ontvangen van Stichting Stokroos is Steffi Reimers met haar fotoboek AFTERMATH. Steffi Reimers studeerde afgelopen jaar af aan de Nederlandse academie voor beeldcreatie. ‘’Voor mijn eindproject, AFTERMATH, ben ik meerdere keren naar Bosnië en Herzegovina afgereisd om hier de nasleep van de Joegoslavische burgeroorlog te fotograferen. Tijdens het fotograferen besloot ik: deze foto’s verdienen een boek.’’ Ze startte een crowdfundingcampagne om het fotoboek mogelijk te maken.  Dankzij de bijdrage van Stichting Stokroos staat de teller over de 12.000 euro en heeft Steffi 80% van haar doelbedrag opgehaald.

Wij zijn blij dat we de handen ineenslaan! Zo maken we samen meer creatieve projecten mogelijk! 

 Denk jij na over crowdfunding voor jouw creatieve project? Stuur dan vandaag nog jouw idee in en we geven je vrijblijvend advies!

© 2024