Sentini Grunberg haalde 15.000 euro op voor haar kinderboek: ‘Ik kon het niet geloven!’

Sentini Grunberg haalde 15.000 euro op voor haar kinderboek: ‘Ik kon het niet geloven!’

Sentini Grunberg maakte dankzij een crowdfundingcampagne met donateurs en een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Cultuurfonds Almere een tweetalig kinderboek mogelijk genaamd ‘‘Black Suns / Zwarte Zonnen’’. Ze startte een crowdfundingcampagne op voordekunst. ‘’Het was een vrijdagavond en ik zie opeens op mijn pagina allemaal confetti. Ik kon het niet geloven!’ In totaal haalde ze meer dan 15.000 euro op voor haar kinderboek. 

De inspiratie voor haar boek deed ze op in Ghana. Samen met de illustrator werkte ze in co-creatie om zo de karakters van haar boek vorm te geven, op basis daarvan is ze gaan schrijven. ‘’Ik had altijd een kinderboek willen lezen waar bruine superheroes zou zien, zodat ik mezelf daarin herken want uiteindelijk is dat zo belangrijk [...] Het gaat er om dat we inclusiviteit hebben, om de stereotypering toch te doorbreken.’

‘’Voordekunst is een geweldig platform voor iedereen die creatief is, ze begeleiden je echt optimaal en ze willen echt dat je slaagt. Een crowdfunding is spannend, je moet het wel emotioneel aan kunnen haha!’’. Nergens voor nodig, die zenuwen, want dankzij 81 donateurs en een bijdrage van onze matchfundingpartner Prins Bernahrd Cultuurfonds Flevoland haalde ze 15.718 euro op en is het boek nu te koop op Amazon.

‘’Ik wil het Prins Bernhard Cultuurfonds enorm bedanken! Het betekent echt heel veel voor mij’’ vertelt Sentini. ‘’Ik heb ook leuke reacties ontvangen van donateurs, dat ze het zo open was om te lezen en dat ze zich herkennen in het verhaal. Ik zie mezelf wel nog meer boeken schrijven, ik zou dit concept wel willen uitbreiden’’. En zo geschiedde, want inmiddels is Sentini ook een tweede campagne gestart voor een pop-upmuseum.  In het Afro Sci-Fi Pop-up museum Black Suns brengen we de superhelden uit het boek Black Suns / Zwarte Zonnen tot leven in een interactieve setting, waarbij zowel ouder als kind zich wanen in een Afro futuristische wereld.

Voor haar tweede campagne 'Afro Sci-Fi Pop Up Museum Black Suns' ontving zij een bijdrage van onze Flevolandse partners, Cultuurfonds Almere, Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en Provincie Flevoland. De Flevolandse partijen trekken hier samen in op, om op deze manier crowdfunding voor culturele projecten in Flevoland optimaal te stimuleren. Het doel van deze unieke samenwerking is het stimuleren van crowdfunding voor culturele projecten in de provincie Flevoland; zowel bij makers als bij potentiële donateurs.  Je leest hier meer over die unieke samenwerking.

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee in! 

 

© 2024