Provincie Gelderland is al ruim 8 jaar partner van voordekunst!

Provincie Gelderland is al ruim 8 jaar partner van voordekunst!

Provincie Gelderland steunt projecten uit Gelderland (van Gelderse makers), waarbij Gelders publiek wordt betrokken. Provincie Gelderland heeft sinds zij partner zijn van voordekunst al 233 succesvolle projecten op voordekunst gesteund. Dat zijn er heel wat en daar zijn we superblij mee! Speciaal daarom een greep uit de projecten die Provincie Gelderland de afgelopen acht jaar heeft gesteund.

 

De Hangende Stad

Het eerste project dat Provincie Gelderland steunde via voordekunst is een project uit 2012: ‘De Hangende Stad’. ‘De Hangende Stad’,een project van Dansstorm Oost, Karin Gerfen en Jan Paul de Bondt, is een visuele dansvoorstelling van 40 minuten geïnspireerd op het boek ‘de onzichtbare steden’. In totaal haalde het project € 5041,- euro op met 45 donateurs.

In de dansvoorstelling bewegen drie dansers in en door een beeldende steigerinstallatie waarin verschillende materialen in natuurlijke vormen hangen, die refereren aan het industriële karakter van een stad. Het is een hangende skyline. 

De dansers hangen, schommelen en zweven in deze beeldende installatie.Binnen de installatie wordt het publiek zelf schommelend onderdeel. Ze wordt meegenomen in de vraag die de makers zichzelf stellen: Welk risico neem je om het onmogelijke mogelijk maken? En waarom zou je?

Bekijk hier de campagne ‘De Hangende Stad

De Hangende Stad door Dansstorm Oost – voordekunst

 

Monster Stripboek 

Het project Monster stipboek van Bertin van Vliet ontving in 2016 een bijdrage van Provincie Gelderland. Bertin wilde een mooie uitgave maken van zijn tweede stripboek ‘Monster’, mede dankzij de matchfunding bijdrage is dit gelukt.  In totaal haalde de campagne € 1.456 op.

In de strip wordt een man wakker die ontdekt dat hij veranderd is in een reus. De wereld wordt opgeschrikt door de komst van dit onverklaarbaar fenomeen. Wie is hij, waar komt hij vandaan en hoe komt hij zo groot? Niemand weet het, maar de media suggereren al snel een verklaring die iedereen klakkeloos overneemt...

Monster gaat over de eigenschap van de mens om bij onverklaarbare natuurverschijnselen, de aanwezigheid van een gevaarlijk organisme aan te nemen.

Bekijk hier de campagne ‘Monster Stripboek’

iZEemOvijhvQ5H3B

 

Theatergroep Timmerdier 'Opzoek naar decor'. 

In 2020  ontving ook theatergroep Timmerdier een bijdrage van Provincie Gelderland. Voor hun een voorstelling over de zoektocht naar verwantschap, verhalen en vrolijkheid genaamd ‘Op Zoek naar een oom’ werd een crowdfundingcampagne gestart. Een voorstelling om het belang van lezen over te brengen en het gesprek hierover te starten.

“SUPERGOED NIEUWS!! De provincie heeft ons een bijdrage van €750 toegezegd, zodra we de 70% van ons crowdfundingbedrag halen. En sinds gisteren zijn we die "magische grens" gepasseerd: We hebben ons streefbedrag gehaald! Heel veel dank aan al onze donateurs en de provincie Gelderland natuurlijk! Doneren mag natuurlijk nog steeds, want dan wordt het décor nóg vetter, worden de rekwisieten nóg uitgebreider en de kostuums nóg kleurrijker. Maar wij vieren alvast een klein feestje, op gepaste afstand.”

Bekijk hier de campagne ‘Theatergroep Timmerdier Opzoek naar decor’.

Schermafbeelding_2021-11-24_om_10-11-30

 

Het Blauwe Veld

‘Het Blauwe Veld’ is het meest recente project dat een bijdrage ontving van de Provincie Gelderland. Het Blauwe Veld is een kunstetalage in het centrum van Arnhem waar creatief talent de kans krijgt hun werk te tonen aan een groot publiek. Zij mogen experimenteren op… een blauw stukje kunstgras. Elke maand laat een nieuwe kunstenaar werk zien. Door de succesvolle crowdfundingcampagne kan het kunstenaarsduo Snoerkat en Roomijs en van Dakota Havard te realiseren hun projecten realiseren.

De kunstwerken zijn nu te zien in het Blauwe Veld in Arnhem!

“Lieve Donateurs, Heel erg bedankt voor al jullie donaties! Het project is met 106% geslaagd. Dit komt mede door een genereuze bijdrage van Provincie Gelderland en Het Prins Bernhard Cultuurfonds welke Het Blauwe Veld hartelijk wil bedanken!"

Bekijk hier de campagne van ‘Het Blauwe Veld’.

1SpmOZDAgLreTWJt

 

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee in. Benieuwd of Provincie Gelderland  jouw creatieve project steunt? Bekijk de voorwaarden voor een bijdrage op de partnerpagina van Provincie Gelderland.

© 2024