Wij staan voor je klaar!

Wij staan voor je klaar!

Max, Lianne en Gatool

Deze lente  kom je weer nieuwe gezichten bij voordekunst tegen. In januari 2019 zijn er namelijk drie nieuwe projectassistenten bij voordekunst begonnen. Zij houden zich bezig met de makers die op voordekunst aan het crowdfunden zijn. Ze helpen bij het opzetten van een campagne, geven advies én zijn de rots in de branding voor de vele makers. Omdat je ze vast en zeker nog eens tegenkomt, stellen ze zich graag aan je voor!

Lianne van der Molen

lianne-blogfoto: Jan Dirk van der Burg

"Hallo! Ik ben Lianne, 25 jaar en ik studeer aan de Reinwardt Academie de bachelor cultureel erfgoed. Omdat ik zelf een groot voorstander ben van deels onafhankelijke culturele (erfgoed) instellingen, was ik opzoek naar een organisatie die makers kan helpen met andere opties dan subsidies.

Voordekunst is in mijn ogen een perfect voorbeeld van een nieuwe en bijzondere optie op het subsidie tekort. Daarbij geeft voordekunst ondersteuning aan beginnende makers en instellingen met hun ondernemerschap. Dat vind ik erg interessant, vandaar dat ik hier als projectassistent aan de slag ben gegaan.

Zelf ben ik vaak te vinden in musea, theatergebouwen en bij concerten. Ik word graag geïnspireerd door kunst en ik ben er dan ook echt van overtuigd dat het leven net een stukje mooier wordt door de invloeden van kunst en cultuur."

Gatool Katawazi

gatool-blog Foto: Jan Dirk van der Burg

"Ik ben Gatool, 24 jaar en ik studeer Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik ben vaak te vinden in musea en concertgebouwen, en schrijf ik mijn masterscriptie over inclusiviteit in de cultuursector. Ik vind dat kunst en cultuur van en voor iedereen zijn en een platform als voordekunst stimuleert dit!

Dat ik bij voordekunst makers uit verschillende kunst- en cultuurdisciplines kan adviseren over hun campagne en hen kan helpen met het realiseren van hun project vind ik erg leuk. Hiernaast word ik zelf dagelijks gefascineerd en geïnspireerd door alle mooie campagnes die ik hier voorbij zie komen."

Max Schmermbeck

max-blog Foto: Jan Dirk van der Burg

"Hallo, Ik ben Max, 20 jaar en ik woon in Leiden. Ik zit in het derde jaar van mijn studie Media en Cultuur en ik wil volgend jaar graag de Master History and Philosophy of Science gaan volgen. Ik houd van politiek en filosofie, vooral omdat ik dan kan doen alsof ik begrijp wat allemaal hele slimme mensen gezegd hebben. Denken mijn ouders ook dat al dat collegegeld het toch waard was.

Hiernaast ben ik door mijn stage bij voordekunst in aanraking gekomen met zowel de kunstwereld als het ondernemerschap dat daar in steeds toenemende mate bij komt kijken. Zodra ik de stagevacature zag, heb ik direct gesolliciteerd. Ik houd ervan om met kunstenaars mee te denken en hen te helpen een mooie campagne neer te zetten.

Het werk bij voordekunst is leuk en uitdagend, en de collega’s zijn onwijs behulpzaam en vriendelijk. Ik kijk ernaar uit om in de aankomende maanden van mijn stage nog veel interessante projecten te kunnen helpen en hen via voordekunst te laten slagen."

 

Untitled-2_edited-2_1

Wil jij met Max, Gatoo of Lianne in contact komen?

Stuur hier je idee snel in en zij staan je zo snel mogelijk te woord!

Untitled-2_edited-2_1

© 2023