Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht gaat door met matchfunding

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht gaat door met matchfunding

Goed nieuws! Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht gaat ook dit jaar verder als matchfundingpartner op voordekunst. Dat betekent dat makers uit Utrecht kans blijven maken op een bijdrage voor hun crowdfundingcampagne!

Op deze manier wil Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht cultureel ondernemerschap stimuleren, cultuur in de breedst mogelijke zin ondersteunen en crowdfunding in de provincie nog meer onder de aandacht brengen.

We lichten graag wat mooie projecten voor je uit waar Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht in het afgelopen jaar aan heeft bijgedragen!

 

Het Boompje, een opera voor kleuters

header_aangepast_boompje

Het Boompje is een hartverwarmende en intieme kameropera voor kleuters en hun (groot)ouders. Geïnspireerd op het prentenboek dat bijna iedere kleuter kent: Het Boompje van Loek Koopmans. Het kleine naaldboompje gaat nogal wat verandering door gedurende de voorstelling en daarvoor was een inventief kostuum nodig. Dankzij 78 donateurs en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht werd het kostuum werkelijkheid.

 

NYX - een bundel

NYX_header

De in Utrecht gevestigde Uitgeverij Chaos heeft met behulp van Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en 188 andere donateurs meer dan 10.000 euro opgehaald om ‘NYX: een bundel’ uit te brengen. NYX is een collectie gedichten en korte verhalen over de nacht. Specifieker, over vrouwen en de nacht. Twaalf verschillende schrijvers kijken met nachtkijkers het donker in en vertellen ons wat zij zien. 

 

Werkplaats Overvloed

Header_werkplaats

In Utrecht, in het creatieve Werkspoor gebied, in het midden van CampusWerkspoor komen verschillende werelden samen in werkplaats Overvloed. Waar mensen uit de beeldende kunst, de performatieve kunst en de organisatiewereld elkaar ontmoeten en samen werken. Samen met de donateurs en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht is er een professionele dansvloer, theatergordijnen, douches en een keukentje gerealiseerd.

 

Sacha Vera danst: Decidophobia 2000

Vera_Danst

Sacha Vera en 4 dansers maakten voor het Café Theater Festival 2019 in Utrecht de dansvoorstelling DECIDOPHOBIA 2000 – een voorstelling waarin het draait om het (niet) maken van keuzes. Zij gingen zelfs over het doelbedrag heen en zo konden zij zelf hun dansvoorstelling uitbreiden met een dramaturg. Ook Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht droeg hieraan bij. 

Op naar nog veel meer mooie campagnes!

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee in.

Benieuwd of er een partner is die jouw creatieve project zou kunnen steunen? Hier vind je de volledige lijst.

 

© 2024