Open call: City, Company & Crowd

Open call: City, Company & Crowd

Uitgevers, musea, theaters, gezelschappen en andere culturele instellingen; ze zijn onmisbaar binnen het kunstaanbod in de stad. Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor een gezonde financieringsmix. Daarom biedt Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst deze instellingen een uniek traject onder de noemer:

 

City, Company & Crowd

by Creative Funding

Een traject voor het ceëren van een gezonde financieringmix voor kleine tot middelgrote culturele instellingen

 

Na een succesvolle pilot, bieden we in 2019 vijf kleine tot middelgrote instellingen een traject aan om €30.000 op te halen voor een specifiek project waar jouw organisatie mee bezig is. Dit betekent 10.000 euro vanuit sponsoring, 10.000 euro via crowdfunding. Wanneer je daarin slaagt, matcht het AFK dit bedrag nogmaals met  10.000 euro. Tijdens het traject word je begeleid door voordekunst.

 

Wat houdt dit traject precies in?

Dit traject start in augustus 2019 en eindigt in december 2019 en bestaat uit vijf workshops. We kijken samen naar jouw doelgroep, het vinden van de juiste sponsor, het opzetten van een campagne en de campagneplanning. We schreven al een blog over de eerste ervaringen in de pilot. Lees het hier.

 

Dien nu jouw voorstel in!

Het voorstel kun je tot en met 9 juni 2019 indienen via dit formulier. Laat ons weten welk project jullie als instellingen willen realiseren en waarom het belangrijk is dat dit project er komt.

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• De insteling heeft een artistieke doelstelling

• De instelling is een stichting of een vereniging

• De instelling heeft nier meer dan 10 medewerkers in dienst

• De instelling is gevestigd in Amsterdam

Meld je aan voor dit traject!

 

Vragen?

Nog vragen? Op 28 mei 2019 organiseren we een informatiebijeenkomst in Amsterdam. Hier zullen deelnemers uit de pilot aanwezig zijn om hun ervaringen te delen en beantwoorden we natuurlijk al je vragen. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via deze link. Je kunt daarnaast altijd met je vragen terecht bij Kristel Casander via [email protected].

City, Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

© 2019