Onze partners dragen graag bij aan jouw project

Onze partners dragen graag bij aan jouw project

Voordekunst heeft verschillende soorten partners. De belangrijkste doelstellingen voor partners zijn het ondernemerschap van makers en instellingen extra stimuleren én vertrouwen wekken bij potentiële donateurs om te doneren. Hier vind je een overzicht van al onze matchfunding-partners, de voorwaarden en informatie over hoe een aanvraag in zijn werk gaat.

 Matchfunding

De ene partner draagt bij aan het platform, de andere deelt zijn kennis en sommige partners dragen bij aan projecten die op ons platform staan. Zij doen aan ‘matchfunding’, wat inhoudt dat zij een deel van het doelbedrag bijdragen aan projecten die zij interessant vinden. Voordekunst heeft zeven partners die via matchfunding een bijdrage leveren aan projecten op voordekunst. Iedere partner heeft zijn eigen criteria en richtlijnen voor projecten die in aanmerking komen voor een bijdrage. Voor het indienen van een aanvraag hoef je als projectmaker niets te doen! Voordekunst bekijkt bij je eerste aanmelding of je project in aanmerking komt voor matchfunding van een van de partners. Indien dit het geval is, dan schrijft voordekunst een aanvraag.

 

partners.png

 

Onze partners

 Amsterdams Fonds voor de Kunst

Het AFK draagt maximaal 30% van het doelbedrag bij aan Amsterdamse projecten met een presentatiemoment, tot een maximum van €5.000,-. Je vindt hier alle projecten die door Amsterdams Fonds voor de Kunst zijn ondersteund.

 

VSBfonds

Het VSBfonds ondersteunt Nieuwe Makers. Dat zijn makers die minder dan 3 jaar actief zijn in de huidige discipline. Het VSBfonds draagt maximaal 30% bij aan projecten en wil met een donatie het ondernemerschap van nieuwe makers stimuleren. Hier vind je alle projecten die door VSBfonds zijn ondersteund.

 

Fonds 1818

Aan projecten die plaatsvinden in de regio Haaglanden kan Fonds 1818 een bijdrage leveren. Fonds 1818 draagt maximaal 30% van het doelbedrag bij. Wij leggen je project voor bij Fonds 1818. Als zij het project goedkeuren dien je een aanvraag in te dienen voordat je met crowdfunden begint. Zie hier welke projecten door het fonds zijn ondersteund.

  

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht draagt specifiek bij aan vernieuwende projecten uit de provincie Utrecht met een donatie van €750,-. Bekijk hier het overzicht van alle ondersteunde projecten.

 

BankGiro Loterij Fonds

Het BankGiro Loterij Fonds draagt bij aan maatschappelijk betrokken projecten waarin het publiek een actieve rol speelt in de uitvoering of de presentatie van het project. Hier zie je welke projecten al zijn ondersteund.

 

Provincie Limburg

Provincie Limburg ondersteunt projecten met een duidelijk aanwijsbare link met Limburg. De provincie draagt maximaal 30% van het doelbedrag bij. De projecten die door Provincie Limburg zijn ondersteund vind je hier.

 

Provincie Gelderland

De provincie draagt nu ook financieel bij aan Gelderse projecten. Het doel van de provincie is om op deze manier cultuur- en erfgoedinitiatieven te ondersteunen die anders niet op de radar van de provincie verschijnen, maar wel een waardevolle toevoeging voor het cultuur- en erfgoedklimaat in Gelderland zijn. Zie hier welke projecten de provincie al heeft ondersteund.

 

Mondriaan Fonds 

Het Mondriaan Fonds steunt projecten van individuele kunstenaars én erfgoed- en beeldende kunstinstellingen met een stimuleringsbijdrage.  Het fonds draagt 20% van het benodigde doelbedrag bij aan geselecteerde projecten (met een maximum van € 2.000,-). 

 

Cultuurfonds Almere

Cultuurfonds Almere ondersteund projecten van initiatiefnemers uit Almere of projecten die plaatsvinden in Almere. Het fonds draagt maximaal 40% van het doelbedrag bij aan projecten. Hier vind je meer informatie over het fonds en haar richtlijnen. 

 

 

Voor alle partners geldt:

  • Het project moet aantoonbaar publieksgericht zijn. Dit houdt in dat de maker het publiek enthousiast en betrokken maakt en het publiek overtuigt van de kwaliteit van het project en de noodzaak van realisatie ervan

  • De projecten vinden plaats in Nederland en de financiële ondersteuning wordt aangevraagd door een natuurlijk of rechtspersoon die in Nederland gevestigd is

  • Projecten met een politieke of religieuze doelstelling worden niet ondersteund

  • Indien een fonds bijdraagt aan jouw project, dan kun je bij het fonds geen reguliere aanvraag meer indienen voor dit specifieke project

 Als je project wordt ondersteund door een partner, dan wordt je projectpagina gekoppeld aan de partnerpagina. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid van jouw project. Op de partnerpagina zijn alle projecten te vinden die ooit door de partner zijn ondersteund.

 

Ook voor instellingen!

 Matchfunding-partners dragen uiteraard niet alleen bij aan individuele makers, maar ook aan instellingen!

 

Hoe wordt een aanvraag gedaan?

 Aan de hand van de richtlijnen van de partners kijken wij bij de eerste aanmelding of een project in aanmerking komt voor ondersteuning van één of meerdere partners. Op het moment dat het project live gaat op voordekunst dragen wij het project voor. De partner beslist of en hoeveel ze willen bijdragen. Heel eenvoudig dus: je hoeft zelf niets te doen!

partners 2.png

 Ben je van plan om een crowdfunding te starten en denk je dat je project eventueel in aanmerking komt voor een bijdrage van een partner? Bekijk dan hier wat de precieze richtlijnen zijn. Als je voor ons extra informatie hebt over het publieksbereik of een presentatiemoment van je project, neem dit dan op in je eerste aanmelding. Hopelijk kunnen we een match maken!

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 020-2337019, [email protected] of de chatfunctie rechtsonder:

 

Doe hier de eerste aanmelding van je project!

Wel een idee, maar nog niet zeker over crowdfunden?

Vertel ons hier je idee en we geven je binnen 2 dagen advies!

© 2024