Maand van de film: voordekunst films op het NFF

Maand van de film: voordekunst films op het NFF

bijna 30 gecrowdfunde films op NFF 2016

 

Met het Nederlands Film Festival voor de deur is september, óók bij voordekunst, de maand van de film. Je staat er vast niet bij stil, maar op het NFF zijn bijna 30 (!) films te zien die (deels) gefinancierd zijn door crowdfunding. Hiervan hebben er vijf bij voordekunst gecrowdfund. 

Bekijk hier ons overzicht:

 

Grijs is ook een kleur (Marit Weerheijm)

Korte coming-of-age fictiefilm over een 13-jarig meisje, dat in haar pogingen om haar suïcidale broer op te vrolijken een man met engelenvleugels ontmoet

 

Meer info en tickets? Kijk hier. Of bekijk de voordekunst projectpagina, waar 122 donateurs bijdroegen aan een succesvolle financiering.

 

Typing... (Mirthe Venbrux)

Kort drama over Mira, die tijdens het sms’en verstrikt raakt in illusies en fantasieën over haar sms-partner

 

Meer info en tickets? Kijk hierOf bekijk de voordekunst projectpagina, waar 78 donateurs bijdroegen aan een succesvolle financiering.

 

Weg van de Kerk (Robin Vogel)

Documentaire over seksuele identiteit, waarin de regisseur ontdekt wat de Amsterdamse gayclub chUrch voor hem en vele anderen betekent

 

Meer info en tickets? Kijk hierOf bekijk de voordekunst projectpagina, waar 133 donateurs bijdroegen aan een succesvolle financiering.

 

Of ik gek ben (Frank Lammers)

Tragikomediethriller over Benjamin die na een wilde nacht alles kwijt is geraakt, inclusief zijn vrijheid

 

Meer info en tickets? Kijk hierOf bekijk de voordekunst projectpagina, waar 68 donateurs bijdroegen aan een succesvolle financiering.

 

Ik ben het allemaal zelf (Simone de Vries)

Documentaire over fotograaf Robin de Puy die haar onzekerheden trotseert tijdens een roadtrip door de VS

 

Meer info en tickets? Kijk hierOf bekijk de voordekunst projectpagina, waar 79 donateurs bijdroegen aan een succesvolle financiering.

 

Three Dimensions of Time / Sea Factory (Pim Zwier)

Three Dimensions of Time is een experimentele short, waarin mediakunstenaar Pim Zwier gebruik maakt van kleurseparatie. Een eeuw geleden paste de Russische fotograaf Sergei Prokudin-Goskii dit fotografische proces van kleurseparatie al toe om het Russische Rijk vast te leggen in kleur. Een eeuw later laat Pim Zwier zich hierdoor inspireren en filmt hij Siberië.

Three Dimensions of Time wordt op het NFF vertoond, kijk hier voor alle details.

 

Momenteel is Pim Zwier bezig met zijn tweede film op basis van kleurseparatie: Sea Factory. Ditmaal filmt hij de Russische stad Kronstadt. Om de afwerking van de film te financieren, is Pim Zwier een crowdfunding gestart die momenteel nog loopt. Bekijk zijn projectpagina hier.

 

 

 

voordekunst kiest: Niemand in de Stad

CrWiFLpWYAA3CfR

Deze maand besteden we extra aandacht aan film. Onze voordekunst kiest is in september dan ook het bijzondere filmproject Niemand in de Stad, de eerste speelfilm van Michiel van Erp naar het boek van Philip Huff. Van Erp en zijn collega Monique Busman willen €75.000 ophalen om de film te kunnen realiseren. In één van onze vorige blogs is een interview met hen terug te lezen.

 

Nog niet uitgekeken?

Meer gecrowdfunde films! Op CineCrowd werden nog eens 24 films gecrowdfund die nu op het NFF te zien zijn:

Gefeliciteerd met de selectie Amuse, As Things Go, Cavello DE FILM, EIGEN, GOTTA, Het Jonge Sprookje, INTERFACE THE FILM, Jordy in Transitland, MAGASINMolotov Man, Het nachtelijk halfrond, Onderbeds / Between WorldsOpZuid, Ticking Away, Het uur tussen hond en wolf, White Norm, Route du Soleil - de film, Nature: All Rights Reserved, Mijn kleine grote Broer, In Kropsdam is iedereen gelukkig, Gilles, en Clan!

 Bekijk hier het volledige overzicht van nieuwe Nederlandse films op Nederlands Film Festival 2016.

© 2024