Voordekunst kiest: Moon Tapes

Voordekunst kiest: Moon Tapes

Hun eerste release was op een cassettebandje, nu is het tijd voor het echte werk. Moon Tapes wil opnamestudio Kytopia induiken om een juweeltje van een album op te nemen.  Ze worden in één adem genoemd met The Cure, zijn het onderwerp van blogs in Japan en Australië én zijn bekende gasten op de podiumvloeren van Sziget. Moon Tapes is er klaar voor om, met hun eigen plaat, de wereld te veroveren. 

Het kon bijna niet anders dan dat deze jongens muzikanten zouden worden. Joep danste al op jonge leeftijd door het huis op muziek van Elvis en Sjaak is geboren in een contrabas. Django moet met een gitaar door het leven aangezien hij naar Reinhardt is vernoemd en Loek is verre familie van Jimi Hendrix. 

Afbeelding2

Schrijven in het tuinhuis

Joep en Django leerden elkaar kennen via de technologische mogelijkheden van onze tijd, en toen even later ook Loek en Django bereid waren hun muzikale talenten te laten horen, was Moon Tapes geboren. 

Nu, een paar jaar later, is de band klaar voor hun debuutalbum.  Inspiratie hebben ze gevonden in de authentieke klanken van Franstalige artiesten zoals Françoise Hardy en  Serge Gainsbourg. Hoe wordt dat dan vertaald naar hun eigen muziek? “We schrijven de nummers en teksten samen in Django’s tuinhuis”, aldus Joep en Django. “Daarna beginnen we meestal vrij snel met het maken van een demo om een overzicht te krijgen van het nummer”.  

BLTkZAVpo9SgXGNA

De dream pop-muziek van Moon Tapes, gekenmerkt door romantiek en liefde, viel in de smaak bij Matthijs van Nieuwkerk toen de band optrad in De Wereld Draait Door.  Inmiddels staan deze mannen zo vaak op grote podia dat de plankenkoorts er wel vanaf is.  Met dromerige melodieën en goede vocals veroveren ze het hart van menig publiek, nationaal en internationaal.

Het allereerste album 

Met hun debuutalbum willen Django, Joep, Loek en Sjaak het liefst de hele wereld over.  Ze hebben de laatste maanden keihard gewerkt aan hun eigen sound en willen nu iedereen de nieuwe nummers laten horen. 

Afbeelding1

Het opnemen in Kytopia is een bewuste keuze. “De studio heeft eindeloos veel mogelijkheden en oneindig veel analoge apparatuur. Daarnaast zitten er in de studio veel mensen die ons graag zouden willen helpen, zoals Marien Dorleijn, de frontman van Moss.” 

De campagne van Moon Tapes loopt tot 30 augustus 2017, dus zorg ervoor dat jij deze fantastische plaat alvast in de pocket hebt door een donatie te doen! Luister je graag live mee naar hun muziek, houd dan hun Facebookpagina in de gaten. 

© 2024