Nieuw jaar, nieuwe steun van het Mondriaan Fonds

Nieuw jaar, nieuwe steun van het Mondriaan Fonds

Happy new year! Om het jaar goed in te luiden hebben we een fijne aankondiging: het Mondriaan Fonds gaat vanaf nu weer beginnen met bijdragen aan voordekunstprojecten. 

Per 1 januari 2019 is de Stimuleringsbijdrage Matchfunding van het Mondriaan Fonds voortgezet op voordekunst.

Dat houdt in dat het Mondriaan Fonds aan geselecteerde crowdfundingcampagnes bijdraagt tot wel 20% van het doelbedrag (met een max. van €2.000 per project).

Zo krijgt jouw project een vliegende start! 

Voorwaarden

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor een bijdrage van het Mondriaan Fonds? Alleen projecten die aan de volgende voorwaarden voldoen worden overwogen: 

1. Het project is van een individuele kunstenaar of groep kunstenaars

2. Het project valt in de categorie Beeldende Kunst, Fotografie of Erfgoed 

3. Zichtbaarheid en verbinding staan centraal in het project

4. De bijdrage wordt uitgegeven aan productie, presentatie of levensonderhoud 

Hoe werkt het?

Het belangrijkste doel van de Stimuleringsbijdrage is het stimuleren van ondernemerschap van makers, en om meer vertrouwen te wekken bij donateurs om bij te dragen aan crowdfundingcampagnes. De bijdrage is dus bedoeld als een aanvulling op de funding die jij binnenhaalt via donateurs; als het doelbedrag niet gehaald wordt krijg je de bijdrage van het Mondriaan Fonds niet. 

Voordeel: jij hoeft hier helemaal niks extra's voor te doen. Wij dragen projecten die in aanmerking komen voor aan het Mondriaan Fonds, die beslist welke campagnes matchfunding ontvangen. 

Voorbeelden

Om je een beeld te geven van de uiteenlopende campagnes waaraan het Mondriaan Fonds meehelpt hebben we hier drie projecten uitgelicht die in 2017 en 2018 een Stimuleringsbijdrage hebben ontvangen: 

Carmen_Schabracq

Carmen Schabracq - Is your body the pedestal of your head? 

Om de maskers te commemoreren die Carmen in de afgelopen jaren gemaakt heeft bracht ze deze serie uit. Carmen: "Uitgaande van mijn centrale onderzoeksvraag "Is your body the pedestal of your head?", maakte Paul Koeleman een 20-delige fotoserie, waarin ik zelf als drager van mijn maskers optreed".  Bekijk het project hier. 

 

xxK3IgVOeXAbK4Sw

Help Olaf's museum, zet HET DAK ER OP

Al geruime tijd maakt Olaf Mooij mobiele kunstwerken, zoals De Hersenauto, De DJ Mobiel en De Koets. "Nu bouw ik één centrale plek waar al deze mobiele werken samenkomen: mijn eigen museum. De basisstructuur van het gebouw staat, maar het dak mist nog. Om de kunstwerken en de bezoekers een prettig onderkomen te bieden, is een goed dak cruciaal." Het dak is niet alleen praktisch, maar zelf ook een kunstwerk. Bekijk het project hier. 

 

Misha

Misha Pipercic - Once, when we were happy 

Fotograaf Misha Pipercic fotografeerde zijn geboorteland Bosnië, waar hij in de jaren negentig de oorlog ontvluchtte. "Tijdens mijn bezoeken werd ik geraakt door de sporen die de oorlog heeft achtergelaten." Hij besloot zijn foto's in een boek te publiceren, vergezeld door foto's uit zijn familiearchief en persoonlijke verhalen. Bekijk het project hier. 

Geïnspireerd? Stuur dan nu je idee in. Wij helpen je vrijblijvend verder je crowdfundingcampagne op te zetten.

© 2024