Meedoen is de Kunst in Gelderland!

Meedoen is de Kunst in Gelderland!

Nieuwe samenwerking in Gelderland

Zo’n 45% van de Gelderlanders is actief als amateurkunstenaar! De meeste amateurkunstenaars in groepsverband doen dat uit sociale overwegingen (80%). Daarmee draagt amateurkunst stevig bij aan de sociale cohesie in Gelderland. Maar de sector staat onder druk. Het ontbreekt aan een gestructureerde aanpak om de belangstelling voor amateurkunst te voeden, de verbinding met de professionele kunsten goed te leggen en de potenties van actieve amateurkunst in het sociale domein en de zorgsector goed te benutten. Cultuur Oost heeft daarom het initiatief genomen om samen met Erfgoed Gelderland, LKCA, Musidesk Rijnbrink, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank, Spectrum, voordekunst en VSBfonds de sector te versterken. Dat doen we met het programma Meedoen is de Kunst.

Meedoen is de Kunst is speciaal voor amateurgroepen, verenigingen, stichtingen, erfgoedinstellingen, professionele makers en culturele ondernemers die met amateurs en/of vrijwilligers werken en die zich willen ontwikkelen op het gebied van samenwerken, ondernemerschap of organisatiekracht.

Vanuit het innovatiebudget uit het programma Meedoen is de Kunst wordt door middel van matchfunding bijgedragen aan geselecteerde crowdfundingcampagnes uit Gelderland. Lees hier meer over het innovatiebudget.

Kom naar: Hét amateurkunst jaarevent 2023!

Om alles te kunnen vertellen over deze nieuwe samenwerking, organiseren we samen: Hét amateurkunst jaarevent 2023!

Heb je als amateurgroep ontwikkelvragen of heb je een goed idee waarbij je hulp kunt gebruiken. Wil je samenwerken met onderwijs of het sociale domein? Wil je de verbinding zoeken met de professionele kunsten?

Dan vind je bij het amateurkunst jaarevent alle inspiratie, informatie en hulp die je nodig hebt. We laten je zien hoe je echt iets kunt veranderen in jouw vereniging, én we leggen je uit hoe jij met jouw vereniging en partners in het veld aanspraak kunt maken op het Innovatiebudget Meedoen is de Kunst! Ook ontdek je welke trainingen je allemaal kunt volgen om jouw vereniging of stichting toekomstbestendiger te maken.

Meedoen_is_de_kunst_site1

Locaties en data

- 28 maart 2023, 16.30-19.30 uur: Agnietenhof, Tiel
- 29 maart 2023, 17.00-20.00 uur: Boogie Woogie, Winterswijk
- 30 maart 2023, 13.00-16.00 uur: Orpheus, Apeldoorn
- 3 april 2023, 10.00-13.00 uur: Theaterkerk, Bemmel

Schrijf je vandaag nog in!

Meedoen is de Kunst vindt plaats op vier locaties in Gelderland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar vol = vol. Dus meld je vandaag hier nog aan.

Tijdlijn programma Meedoen is de Kunst

Na Hét amateurkunst jaarevent 2023 starten diverse trainingen én kun je officieel een aanvraag indienen voor het Innovatiebudget Meedoen is de Kunst.

Tijdslijn_MK 

•         maart 2023: Hét amateurkunst jaarevent Meedoen is de Kunst

•         april 2023: Start scholingsaanbod ‘mensen, middelen en mogelijkheden’ voor amateurgroepen op het gebied van vrijwilligersmanagement, ondernemerschap en samenwerking en start van de begeleiding van projectideeën. Opening aanvragen Innovatiebudget Meedoen is de Kunst

•         mei 2023: Pitchen van projectideeën tijdens vier lokale leernetwerken Meedoen is de Kunst – elk projectidee krijgt een advies op maat. Indienen en vervolgens uitvoeren van de projectplannen Meedoen is de Kunst

Samenwerkingspartijen

En 

 

 

 

© 2024