Voordekunst kiest: Lenneke Wispelwey

Voordekunst kiest: Lenneke Wispelwey

Lenneke Wispelwey voor haar atelier

In het eerste jaar van haar studie aan ArtEZ viel productdesigner Lenneke Wispelwey voor keramiek. Nu heeft ze haar eigen atelier in Arnhem en is ze enorm populair met haar herkenbare pastelkleurige producten met wiskundige patronen. Om zichzelf en haar werk te ontwikkelen is Lenneke aan het crowdfunden voor een studiereis naar Jingdezhen, China.

 

 k56DsmK2wblnhDXZ

 

De porseleinen hoofdstad

“Jingdezhen ademt porselein op alle fronten.” zegt Lenneke. ‘’Ook niet zo gek dat van over de hele wereld mensen hier naar toe komen om een werkperiode te doen.” vervolgt ze. Tijdens deze werkperiode in de porseleinstad gaat ze op bezoek bij verschillende ambachtslieden met allemaal een andere keramiek specialisme. 

 

Goede voorbereiding is het halve werk 

Haar crowdfundcampagne ‘Dusthack – work period China’ was extreem snel succesvol. Binnen twee weken had ze haar doelbedrag al opgehaald. “Ik wist dat ik een redelijke achterban had maar deze crowdfunding maakt dat ineens heel tastbaar.” zegt Lenneke. Het is altijd spannend om aan een crowdfundcampagne te beginnen. Een goede voorbereiding is daarbij erg belangrijk. Door het volgen van een workshop en het krijgen van 1-op-1 advies tijdens een spreekuur met een projectassistent bij voordekunst ging ze een stuk zelfverzekerder de crowdfundperiode in.

“Ik wist dat ik een redelijke achterban had maar deze crowdfunding maakt dat ineens heel tastbaar.”

17015669_10154158714640064_8402919290872425670_o

 

Omdat haar campagne nog loopt heeft Lenneke een tweede doel gezet waarvoor ze wil crowdfunden namelijk het aanschaffen van een elektrische draaischijf waar ze haar opgedane kennis gelijk op kan gebruiken. En ook voor dit tweede doel stromen de donaties binnen!

De Chinese taal is haar nog niet machtig. Maar het begin is er want met Nihao kan ze in ieder geval de bewoners van Jingdezhen hartelijk begroeten!

 Wij wensen Lenneke veel succes toe tijdens deze reis en zijn enorm benieuwd met welke kennis ze terug komt. Wil jij meer lezen over dit project of een donatie doen? Bekijk dan hier haar crowdfundingcampagne.  

© 2024