Voordekunst kiest: Maak een ballet met de Junior Company

Voordekunst kiest: Maak een ballet met de Junior Company

Een kijkje in de keuken van de Junior Company van Het Nationale Ballet, wie wil dat nou niet? De crowdfundingcampagne ‘Maak een ballet met de Junior Company’ biedt donateurs die mogelijkheid. Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de Company wordt een jubileumballet gemaakt in samenwerking met topchoreograaf Juanjo Arques. Dit ballet wordt samen met donateurs ontwikkeld. 

 

“In plaats van alleen toeschouwer te zijn in de zaal wordt de crowd nu meegenomen in het maakproces: in de balletstudio’s, in het kostuumatelier of tijdens een brainstormsessie met het artistieke team."

 

Junior_Company_2

 

Ide Mens, fondsenwerver en relatiebeheerder van Het Nationale Ballet, vertelt: “In plaats van alleen toeschouwer te zijn in de zaal wordt de crowd nu meegenomen in het maakproces: in de balletstudio’s, in het kostuumatelier of tijdens een brainstormsessie met het artistieke team. Samen met de donateurs geven we vorm aan een ballet. De crowd is dus veel meer dan alleen een groep donateurs: ze doen gewoon mee!" Tijdens de brainstormsessies hoopt het team van de Junior Company ideeën, gedachten, inspiratie en associaties uit te wisselen die mensen hebben bij bijvoorbeeld de kostuumontwerpen of het lichtontwerp.

 

 De Junior Company heeft al eerder twee succesvolle crowdfundcampagnes afgerond. Melissa en Giovanni, dansers van het gezelschap, financierden beiden hun studiebeurs via voordekunst en konden hiermee hun carrière als professionele danser voortzetten. Mede dankzij deze crowdfundingcampagnes heeft de Junior Company een flinke groep nieuwe fans gekregen. 

 

Junior_Company_3

Choreograaf Juanjo Arques & de dansers van de Junior Company

 

Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company, legt de keuze voor crowdfunding uit: “Crowdfunding zorgt voor een bijzondere band met je publiek en hun directe steun is van onschatbare waarde voor het gezelschap. Dat wij de deelnemers aan de campagne nu de kans geven om heel dichtbij te komen tijdens alle facetten van het creatieproces is echt heel bijzonder.” 

 

 GIF

 

“Crowdfunding zorgt voor een bijzondere band met je publiek en hun directe steun is van onschatbare waarde voor het gezelschap."

 

Op de vraag of donateurs zelf ook mee mogen dansen tijdens de balletles twijfelt Ide. “Haha, helaas niet. Maar denk je genoeg talent te hebben en je been net zo hoog op te kunnen gooien en net zoveel pirouetjes te kunnen draaien als de dansers? Doe dan auditie en wie weet zien we je volgend jaar terug in de balletles als Junior Company danser!”

 

Je kan dit project nog tot en met 5 juni 2017 steunen, dus pak je kans en wie weet zit jij straks aan tafel met het artistieke team of ontmoet jij de dansers van de Junior Company! Wil je meer lezen over dit project of een donatie doen? Bekijk dan hier de crowdfundingcampagne.

© 2024