In de spotlight: 5 aansprekende campagnepagina's van muziekprojecten

In de spotlight: 5 aansprekende campagnepagina's van muziekprojecten

Hoe zet je een goede crowdfundingcampagne op voor jouw muziekproject? Je vult de campagnepagina met een video, wervende tekst en interessante tegenprestaties om zo donateurs te overtuigen een donatie te doen. Maar wat maakt een goede projectpagina? Wij lichten vijf aansprekende muziekprojecten uit om jou te inspireren! 

 

‘Help Daan aan een saxofoon’: Een sterke huisstijl voor een persoonlijk en urgent project

De crowdfunding van Daan voor zijn saxofoon is een goed voorbeeld van een mooi vormgegeven pagina. De foto’s zijn in combinatie met de wervende tekst perfect voor het web, namelijk aantrekkelijk, helder en goed leesbaar. Doordat de wervende tekst heel persoonlijk is, neemt Daan zijn (potentiële) donateurs mee en zorgt hij voor de gunfactor. Zijn publiek snapt na het bekijken van de video en het lezen van de tekst precies waarom ze zouden moeten bijdragen en dat het belangrijk is om dat nú te doen.

vgNOV-oV6pNivBahX6KYZJnDlh7VscTNAc2yrya5JTEowQDZCw-PoWTEK1wErSM3VGS1iF_I6xkt-vheHQ63tMD1406VacShTqJySoKWiHKCGxl1YLofof_SU_lDd7swJAiA1tKkBu-wtyCdCjr3EwtVC9wuFNsIAkWwPlYivHYSCYST8ObBeceIDQ

 

‘ALBUM - Judith Agaath Vissers’: De juiste doelgroep bereiken en betrekken 

Om effectief campagne te kunnen voeren moet je een goed beeld hebben van je potentiële donateurs. Welk publiek zal geïnteresseerd zijn in je onderwerp, thema of hoofdrolspelers? Des te specifieker jij je doelgroep in beeld hebt, des te gerichter kan je campagne voeren en des te groter is je kans op succes.

Judith Agaath heeft een groot netwerk op social media en weet haar volgers perfect te bereiken en betrekken. Onder andere in haar Instagram Stories nam ze haar publiek mee in haar crowdfundingavontuur. Op een positieve, persoonlijke en aansprekende manier wist ze uiteindelijk 564 (!) mensen te overtuigen om te doneren.

Judith  

 

‘Debuutalbum Eva’: Originele tegenprestaties 

Met tegenprestaties bied je donateurs iets aan in ruil voor een donatie. Het is altijd belangrijk tegenprestaties te kiezen die bij jou, of bij jouw project, passen. Een goed voorbeeld daarvan is Eva! In ruil voor een donatie voor haar debuutalbum gaf zij bijvoorbeeld digitale, maar ook live, serenades weg. Op haar socials gaf ze hier vast een voorproefje van, zodat haar publiek wist wat ze konden verwachten. Donateurs ontvingen daarnaast backstage kaarten voor het release concert, een persoonlijk geschreven lied of zelfs een huiskamer concert met band.

bi4ifCNXR39AR1VX7Gr-8vqdMfTzMVJEBY_ZxNhqmwa-xJr2fqoGwpTiJatoxM17_5nrhtxZvgGKgX8J4HXcJnmb5DUBKl2PiH8zJ9ylOwHInbCrrDr5mPpRaWi2u0SPOhT5579A_sI23-SIpHiFVMNn889MLtW_rELJ13NL0TZ8SkZnG8giaYgEuA

 

The Ruggeds - Jams & Gems Festival: Grappige en korte promotievideo

Collectief The Ruggeds crowdfundde voor hun muziekfestival Jams & Gems. Naast de strak vormgegeven en persoonlijke pagina maakten ze een grappige en korte promotievideo om hun publiek aan te spreken. Je krijgt direct de sfeer mee die ze neer willen zetten en ze vertellen helder wat ze gaan doen en waar ze de steun van het publiek voor kunnen gebruiken. Simpel, maar doeltreffend! Bekijk hier de video. 

lgd6TjguP_oB6hqighQw2GwSHpqHTSvUtiXVJe8sRL-Yu6SmVWYUXMY8dl0VuRwz4L4pPHAZYzJ8w81gnZk9l66AqywrmWTzHzj-_D-hspaIHSqjYFwPsDnWuj0t7R__Z0LAAcTbwCwJsdJvwYHg1nkU2I_hN8GpoJkk8ZPrMvq-vZBCNl_0sIKzNw

 

Mavi Veloso - Biological Tranny Visual Album’: Goed contact met je donateurs onderhouden 

Met een catchy video en strak vormgegeven pagina overtuigde Mavi haar publiek. Maar liefst 150 donateurs droegen €7.095 bij. Ook na het slagen van de crowdfunding hield ze nauw contact met haar donateurs. Belangrijk, want donateurs waarborgen jouw bestaansrecht en maken je draagvlak groter. Mits je de relatie dus levend houdt. Mavi deed dit op een originele manier door toffe update video’s en foto’s te plaatsen en haar donateurs mee te nemen in het maakproces. 

Mavi Veloso komt uit Brazilië en woont in Amsterdam, zij maakte daarom een Engelse in plaats van een Nederlandse pagina. Als je zelf geen Nederlands spreekt of als je een Engelstalige doelgroep hebt, kan dit natuurlijk altijd!

sm6pZVL57V5RQuYX75QFIiGntBxN_vME1zHOiTbL1sL4x_ImeD2_FrFP-z-FXa5wpmoe5irGdd002--5YKhbJ3gDR1f_tzlH36Nj9bVc-o3of4PT6t5QVOhLMQYMFmePd0Fu9e8BgYVBoyiz7fdGsMPkw3G8vZJpgVVHdagMPfiZYFZmlbBGKX-olw

Geïnspireerd geraakt? Wel een idee, maar nog niet zeker over crowdfunden? Vertel ons hier je idee en we geven je binnen 2 dagen advies! Of lees hier meer over crowdfunden voor muziekprojecten.

© 2024