Hoera! Voordekunst is jarig!

Hoera! Voordekunst is jarig!

Taart! Slingers! Confetti! Alweer negen jaar geleden zag voordekunst het levenslicht!  Inmiddels hebben we samen met donateurs en makers al meer dan 25 miljoen euro opgehaald voor creatieve projecten via voordekunst. Met makers, donateurs en onze partners maken we samen meer kunst en cultuur mogelijk.

En dat is toch waar we het voor doen 💛. Even terugblikken, wat hebben we samen allemaal mogelijk gemaakt in die negen jaar? We lichten een maker, donateur en partner uit! 

De maker: Red Light Radio

redlightradio-3

In 2011 startte Red Light Radio een een campagne op voordekunst om een jaar radio te kunnen maken, ze haalde in totaal 30.000 euro op. Inmiddels bestaat Red Light Radio nog steeds en reizen ze zelfs de wereld over. ‘’Het bedrag was precies genoeg om een jaar lang op eigen benen te kunnen staan. Dat jaar heeft ons meer bekendheid, ervaring, en groei in alle opzichten opgeleverd. We hebben sindsdien nooit meer een cent subsidie ergens vandaan hoeven halen.” aldus Hugo 

 

De partner: Provincie Limburg

gerrie

Sinds 2015 is Provincie Limburg al matchfundingpartner van voordekunst. Gedeputeerde Ger Koopmans van de provincie vertelt: ‘’Voordekunst is toen bij ons langsgekomen en ik was gelijk razend enthousiast. We leren veel van elkaar, wij in ieder geval wel van voordekunst. Met die kennis en ervaring kunnen wij ons cultuurbeleid versterken, en daar is het uiteindelijk om te doen’’. En de samenwerking is nog niet voorbij. Provincie Limburg maakte op 24 juni in het collegeprogramma 2019-2023 bekend dat het de samenwerking met voordekunst voortzet!

 

De donateur: Theo Ploeg

theo

Donateur Theo Ploeg doneerde voor het eerste aan een creatief project op voordekunst in 2011. Nu negen jaar later inmiddels al 37 keer in totaal! Ploeg waardeert het systeem van tegenprestaties. “Donateurs hebben zo het idee dat ze serieus worden genomen. Ze worden onderdeel van het project. Makers doen nu dingen samen met hun doelgroep, in plaats van dat ze alleen zenden. Maar pas op! Doneren kan verslavend zijn” 

 

En volgend jaar bestaan we 10 jaar: een heus jubileum!  Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn als je niets wilt missen. Dan beginnen wij alvast aan de partyplanning. Maar eerst: bubbels drinken 🍾. 

 

© 2021