De provincie Groningen steunt voordekunstprojecten

De provincie Groningen steunt voordekunstprojecten

De Kunstraad Groningen is een onmisbare factor voor Groningse creatievelingen. Met als doelstelling om een bijdrage te leveren aan het culturele klimaat in Groningen verstrekken ze enerzijds adviezen en subsidies in de kunstensector voor alle kunstenaars: van jong tot oud, van beeldend kunstenaar tot filmregisseur en van amateur tot professional. Anderzijds adviseert de Kunstraad de gemeente Groningen en de provincie Groningen over kunst- en cultuurbeleid. 

De Kunstraad Groningen is al meer dan 5 jaar partner van voordekunst. Hierdoor is het mogelijk dat er op voordekunst een speciale Groningse pagina is, voordekunst.nl/groningen. Daarnaast worden er jaarlijks twee spreekuren en een workshop in Groningen georganiseerd. Inmiddels zijn er al ruim 80 projecten succesvol afgerond op de Groningse pagina.

De campagne van Gea Schenk werd ondersteund door provincie Groningen.

 

Sinds een jaar levert de provincie Groningen een bijdrage aan culturele projecten die gebruik maken van crowdfunding via voordekunst: matchfunding. De provincie Groningen vindt crowdfunding een goede manier om meer publiek bij culturele projecten te betrekken en daar zijn wij het natuurlijk mee eens! De provincie Groningen draagt maximaal 25% van het doelbedrag bij aan projecten die zij hebben geselecteerd. Er zijn tot nu toe 15 projecten succesvol afgerond met een bijdrage van de provincie Groningen. 

Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage moeten projecten plaatsvinden in de provincie Groningen of moet het gaan om projecten van Groningse initiatiefnemers. De projecten mogen niet al op een andere manier van de provincie Groningen subsidie hebben ontvangen. De Kunstraad toetst of de projecten voldoen aan de voorwaarden van de provincie.

Ook onder andere deze mooie projecten hebben al een aanvullende bijdrage van de provincie Groningen mogen ontvangen: 

De duisternis ziet het hart aan

 drieluik

Het boek ‘De duisternis ziet het hart aan’ van Janet Meester maakt deel uit van een project, waarin in een reeks van tentoonstellingen een installatie van drieluiken wordt getoond, steeds in een andere vorm. Het project bevraagt op eigenzinnige wijze de functie en betekenis van de abstracte kunst: niet door haar te plaatsen in een kunsthistorische context, maar door het kijken zelf te onderzoeken. Inmiddels is de vormgeving van het boek al klaar en kan Janet het binnenkort, mede dankzij “een extra boost” van provincie Groningen laten drukken. 

 

 Hollow Men – Debuut Album

 hollow_men

Hollow Men is een Groningse alternatieve rockband die door middel van hun crowdfundingactie eindelijk hun debuutalbum uit wilden brengen. En dat is gelukt. Mede dankzij de provincie haalden zij ruim €10.000 op! De eerste single van het album is zelfs hier al te beluisteren.  

 

Expositie Groninger Keffiyeh

CfEXuQhpmwk7Tm9W

Merlijn Koopman maakte een traditionele Groningse kap uit een Arabische Keffiya om aandacht te vestigen op de gevolgen van de olie- en gaswinning in het Midden-Oosten. Om deze te exposeren crowdfundde hij bij zijn publiek, en was blij verrast dat provincie Groningen een aanvullende bijdrage wilde leveren. 

 

Debuutalbum Ten Years Today

Rn7Ktno549wqkyV6

Ten Years Today kreeg als eerste band een aanvullende bijdrage van de provincie Groningen. Dankzij de Provincie Groningen en tientallen donateurs konden deze Groningers naar Eindhoven afreizen om samen met producer Roel Blommers een topplaat op te nemen. De eerste single kun je hier horen! 

 

50 jaar Fanfare CWO

j6MZkZ3Iro1TVVdN

In 2018 mag de enthousiaste Groningse fanfarevereniging CWO haar 50 jarig jubileum vieren. Het jubileumconcert, met nieuwe composities die speciaal voor de fanfare geschreven werden, is deels gesponsord door hun donateurs en een gulle bijdrage van de provincie Groningen. 

Denk jij ook in aanmerking te komen voor de bijdrage van de Provincie Groningen aan je crowdfundingcampagne? Meld hier je idee aan en kom erachter! 

© 2024