3 december 2019 is het Giving Tuesday: Doe mee!

3 december 2019 is het Giving Tuesday: Doe mee!

GvingTuesday 2019 vindt plaats op 3 december.

In Amerika is het sinds enkele jaren de grootste dag voor Goede Doelen en crowdfundingplatforms van het jaar. Op deze dag wordt er meer gegeven dan tijdens Kerst, Thanksgiving of oudjaarsdag: Giving Tuesday, de dag na het kortingsfestijn op Black Friday (voor winkels) en Cyber Monday (voor webshops).

Sinds 2012 is GivingTuesday uitgegroeid tot een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit. Mogelijk gemaakt door de samenwerking van vele duizenden mensen die de kracht van sociale media daarvoor inzetten. In Nederland staat deze beweging nog aan het begin. Maar voordekunst doet, net als honderden andere Goede Doelenorganisaties en platforms, graag mee om de bekendheid en de positieve boodschap van het geven verder te helpen toenemen.

Sinds 2012 is GivingTuesday uitgegroeid tot een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit.

GivingTuesday brengt mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar voor een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven. En daar sluit voordekunst zich graag bij aan.

Impact van Giving Tuesday

In de Verenigde Staten werden in 2018 tijdens Giving Tuesday 3,6 miljoen donaties gedaan, die gezamenlijk 400 miljoen euro opleverden voor Goede Doelen. In 1 dag. Sinds dit idee in 2012 in de VS begon, zijn er inmiddels in meer dan 60 landen initiatieven opgestart om dit ook voor hun land mogelijk te maken. In 2019 is het de eerste keer dat er een meting wordt gedaan wat de impact van #GivingTuesdayNL is. Die gezamenlijke cijfers worden via GivingTuesday.nl bekend gemaakt.

In 2018 werden in de VS tijdens Giving Tuesday 3,6 miljoen donaties gedaan, die gezamenlijk 400 miljoen euro opleverden. In 1 dag.

Wat kan jij doen?

Als (potentiële) donateur:

- Geven!

Het is de perfecte aanleiding om wat (extra's) te geven aan een mooie campagne op voordekunst. Selecteer je favoriete discipline, of browse eens door de lopende campagnes. Voor je donatie kan je een mooie tegenprestatie uitkiezen, dus het is ook leuk om een extra mooie tegenprestatie uit te zoeken, als cadeautje (aan jezelf). Te veel keuze? Schrijf je dan in voor de tegenprestatienieuwsbrief, dan ontvang je de leukste tegenprestaties in je inbox op GivingTuesday!

- Delen!

Deel op social media dat je hebt gegeven aan een campagne op voordekunst en gebruik de hashtag #GivingTuesdayNL. Zo stimuleer je anderen om ook te geven, en maken we samen nog meer impact. Wist je dat je een campagne heel makkelijk kunt delen via de campagnepagina van jouw gekozen project? Je vindt de deelknoppen bovenaan de pagina!

Op Giving Tuesday wordt er in de VS meer gegeven dan tijdens Kerst, Thanksgiving of oudjaarsdag.

Als maker:

- Een communicatiekans

Als maker is het slim om gebruik te maken van deze wereldwijde beweging om twijfelende donateurs over de streep te trekken. Maak een live-stream, plaats extra updates over leuke tegenprestaties, laat weten hoeveel donateurs al hebben bijgedragen, of deel bijvoorbeeld citaten van je donateurs. Gebruik #GivingTuesdayNL in je berichten om te laten zien dat jij onderdeel van deze beweging bent. Wanneer je voordekunst ook noemt (door voordekunst te taggen of de #voordekunst hashtag) in je post, kunnen wij het gemakkelijk vinden en ook delen.

- Live gaan

Het is een mooie gelegenheid om op deze dag van vrijgevigheid je campagne live te zetten en je eerste kring vragen om bij te dragen. Zo verhoog je voor die dag de urgentie en geef je hen een extra reden om je een vliegende start van je campagne te geven.

- Actie tegenprestaties

Als je campagne wel een boost kan gebruiken, is het een leuk idee om speciaal voor #GivingTuesdayNL een speciale actie-tegenprestatie in te zetten en te communiceren. Een actie-tegenprestatie is een tegenprestatie die je een korte periode aanbiedt, bijvoorbeeld 1 dag. Zo kan je mensen extra motiverne om op die dag die tegenprestatie te kunnen selecteren. Als je dit wil doen, laat het ons weten:  je projectassistent zal je helpen om dit op te zetten.

- Zelf doneren

Waarschijnlijk zijn er ook campagnes op voordekunst die jij interessant vindt als donateur. Dan is deze dag een uitgelezen mogelijkheid om bij te dragen aan de droom van een collega-maker.

 

GT-2

 

Heb jij een speciale actie, een leuk communicatiemoment, of een tip voor Giving Tuesday? Laat het ons weten! Dan delen we die, of voegen we die hier toe. Mail naar: [email protected]

 

Meer informatie over GivingTuesdayNL en deelnemende organisaties vind je hier.

GT-3

© 2024