Gemeente Dordrecht draagt bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst

Gemeente Dordrecht draagt bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst

Goed nieuws! Dordtse makers en instellingen kunnen wanneer zij een crowdfundingcampagne starten voor hun creatieve project een bijdrage ontvangen van Gemeente Dordrecht. Vanaf nu is Gemeente Dordrecht namelijk partner van het voordekunst! 

Het eerste project dat een bijdrage vanuit de gemeente ontvangt is ook al bekend: het Dordts Patriciërshuis. Gemeente Dordrecht draagt 5.000 euro bij aan het volledige doelbedrag van 27.500 euro. ''Wij zijn zeer verheugd met de bijdrage van de gemeente Dordrecht in het kader van de matchingsregeling met het platform voordekunst! Dit geeft onze campagne de “boost” die nodig is om de kroonluchter te behouden voor de mooiste ronde kamer van Nederland!'' vertelt Peter Zwaanenburg, bestuurslid Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas.

 

Bij matchfunding draagt een privaat of publiek fonds of landelijke, regionale of lokale overheid bij aan creatieve projecten van voordekunst.

Kristel Casander, directeur voordekunst: ‘’We zijn ontzettend blij dat Gemeente Dordrecht zich aansluit als matchfundingpartner. Samen met Gemeente Dordrecht kunnen we door middel van matchfunding het ondernemerschap van makers en instellingen extra stimuleren’’.

De gemeente Dordrecht draagt bij aan projecten die plaatsvinden in de Gemeente Dordrecht en makers, instellingen en verenigingen die werkzaam zijn en/of gevestigd in de gemeente Dordrecht. 

,,Door deze samenwerking stimuleren we cultureel ondernemerschap'' zegt wethouder Rik van der Linden. ''We belonen makers en organisaties die actief op zoek gaan naar nieuwe geldbronnen. En hun publiek vroegtijdig betrekken bij waar ze mee bezig zijn''

Alle specifieke voorwaarden voor een bijdrage lees je op de partnerpagina van Gemeente Dordrecht. Makers die een campagne starten op voordekunst worden voor, tijdens en na hun crowdfundingcampagne begeleid door crowdfundingexperts van voordekunst. 

 

Denk jij na over crowdfunding voor jouw creatieve project? Stuur dan vandaag nog jouw idee in 

 

 

© 2024