Gemeente Den Haag verlengt samenwerking met voordekunst!

Gemeente Den Haag verlengt samenwerking met voordekunst!

Fijn nieuws voor Haagse makers en instellingen: Gemeente Den Haag blijft creatieve crowdfundingcampagnes op voordekunst ondersteunen! Dat betekent dat makers en instellingen die een crowdfundingcampagne starten een financiële bijdrage vanuit de gemeente kunnen ontvangen.

Sinds mei 2019 draagt Gemeente Den Haag bij aan creatieve crowdfundingcampagnes. Op deze manier wil Gemeente Den Haag cultureel ondernemerschap stimuleren en cultuurmakers en culturele instellingen de kans geven hun ambities waar te maken.  Wanneer de initiatiefnemer van de campagne minimaal 75% van het doelbedrag heeft opgehaald, vult de gemeente het doelbedrag aan. Hierbij geldt een maximaal bedrag van €10.000. 

Wethouder cultuur, Saskia Bruines: “Onze samenwerking met het platform Voordekunst is erg goed bevallen. Het is mooi om te zien wat voor kunstzinnige initiatieven er in Den Haag ontstaan zijn met wat extra hulp dus ik ben ontzettend blij dat we deze samenwerking voortzetten. Ik kijk ernaar uit om te zien welke creatieve ambities de komende tijd kunnen worden waargemaakt in onze stad.”

Sinds de samenwerking zijn er meer dan 100 Haagse projecten gesteund en is er meer dan 225.000 euro gedoneerd door de gemeente Den Haag. In totaal doneerden meer dan 9.000 particuliere donateurs en de gemeente meer dan 860.000 euro aan creatieve crowdfundingcampagnes uit Den Haag.

 

Matchfunding: meer doen met hetzelfde geld

Bij matchfunding draagt een privaat of publiek fonds of een landelijke, regionale of lokale overheid bij aan creatieve crowdfundingcampagnes op voordekunst. Dat betekent dat makers een deel van hun doelbedrag via partners van voordekunst kunnen ophalen tijdens de campagne. 

Kristel Casander, directeur voordekunst: ‘’Wij zijn ontzettend blij dat gemeente Den Haag de samenwerking met voordekunst verlengt. Voor een maker biedt een matchfundingbijdrage naast een financiële boost ook zelfvertrouwen om potentiële donateurs aan te spreken, en het is een stimulans naar donateurs toe om bij te dragen aan de crowdfundingcampagne.’’

Een van de projecten die een bijdrage ontving vanuit de gemeente is het duurzame naaiatelier de Naaierij. Isabel en Roosmarijn startten een crowdfundingcampagne voor hun ‘NAAIERIJ REPARATIE BOEK’. ‘’Het is fijn om te weten dat onze eigen gemeente ons steunt in wat we doen.’’ vertellen de makers op de campagnepagina. Dankzij bijna 300 donateurs en een matchfundingbijdrage van de gemeente haalden zij meer dan 16.000 euro op.

Voor en tijdens de campagne worden makers en instellingen begeleid door crowdfundingexperts van voordekunst. De voorwaarden voor een bijdrage vanuit Gemeente Den Haag lees je op de partnerpagina van Gemeente Den Haag. 

 

Denk jij na over crowdfunding voor jouw creatieve project? Stuur dan vandaag nog jouw idee in en we geven je vrijblijvend advies!

© 2024