Gemeente Amersfoort nu matchfundingpartner van voordekunst!

Gemeente Amersfoort nu matchfundingpartner van voordekunst!

We hebben er weer een nieuwe matchfundingpartner bij! We zijn dolblij dat we Amersfoortse makers voor kunnen stellen aan gemeente Amersfoort! 

Creatieve crowdfundingcampagnes uit Amersfoort kunnen voorgesteld worden aan gemeente Amersfoort, dit betekent dat makers tot 25% van hun doelbedrag van de gemeente kunnen ontvangen. Is dat geen goed nieuws? De gemeente Amersfoort stelt maximaal € 20.000 beschikbaar voor Amersfoortse makers. 

In de afgelopen twee jaar meldde al 26 projecten uit Amersfoort zich aan en doneerde al meer dan 800 gulle gevers uit Amersfoort aan projecten op voordekunst. Een stad met een hart voor cultuur 💛. Daarom zijn we extra blij dat we nu de handen in een slaan met de gemeente Amersfoort. 

 

Een bijdrage van gemeente Amersfoort

Hoe kom je in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente Amersfoort? Nou, bijvoorbeeld als jij zelf uit Amersfoort komt of jouw project plaatsvindt in Amersfoort.

 

Wethouder Fatma Koşer Kaya: “Amersfoort bruist van de ideeën van creatieve inwoners. Om die ideeën ook uit kunnen voeren is vaak geld nodig. Soms is ondersteuning van de gemeente nodig om culturele initiatieven te stimuleren maar de overheid kan niet alles financieren. En er zijn meer manieren om projecten te bekostigen. De gemeente werkt daarom samen met voordekunst. Amersfoortse makers kunnen hun ideeën via crowdfunding realiseren en krijgen daarbij ook begeleiding van voordekunst. Met deze samenwerking stimuleren we cultureel ondernemerschap in onze stad.”

 

‘’Amersfoort bruist van de ideeën van creatieve inwoners, met deze samenwerking stimuleren we cultureel ondernemerschap in onze stad.” - Wethouder Fatma Koşer Kaya

Voordekunst kun je komend jaar ook fysiek vinden in Amersfoort! Voor alle makers die nog twijfelen over crowdfunding of gewoon meer willen weten over deze financieringsmethode organiseren we in samenwerking met de gemeente op 3 februari een kickoff crowdfunding! Een kaartje is helemaal gratis en reserveer je hier

He Amersfoorter, helemaal warm geworden van dit bericht? Stuur dan vandaag nog je idee in en dan laten we jou binnen twee dagen weten of het past op voordekunst!

 

© 2022