Provincie Gelderland draagt tot 10,000 euro bij aan Gelderse projecten

Provincie Gelderland draagt tot 10,000 euro bij aan Gelderse projecten

Beeld: Behind the Corner, een project ondersteund door provincie Gelderland

De provincie Gelderland breidt de samenwerking met Stichting voordekunst uit. 

Ze draagt nu tot 30%, of 10.000 euro, bij aan doelbedragen van Gelderse projecten.

 

De provincie Gelderland heeft haar samenwerking met voordekunst, het grootste crowdfundingplatform in de cultuur- en erfgoedsector, uitgebreid. Gelderland draagt vanaf 1 oktober financieel bij aan Gelderse projecten, gebruikmakend van een zogenoemde matchfunding-constructie, waarbij ze projecten op het platform ondersteunt tot 30% van het doelbedrag. Op voordekunst.nl worden initiatiefnemers uit de cultuur- en erfgoedsector geholpen met het vinden van geld en publiek voor hun projecten.    

 

Heb jij een idee om te crowdfunden? Meld je dan hier aan.

 

PG-logo

Het doel van de provincie is om op deze manier cultuur- en erfgoedinitiatieven te ondersteunen die anders niet op de radar van de provincie verschijnen, maar wel een waardevolle toevoeging voor het cultuur- en erfgoedklimaat in Gelderland zijn. De samenwerking is tevens een onderzoek naar de mogelijkheden van crowdfunding, en de rol die de provincie hierbij kan spelen. Onderdeel van de samenwerking is dat voordekunst begeleiding biedt aan initiatiefnemers in Gelderland om concreet crowdfunding in te zetten.

Matchfunding

Vanaf 1 oktober komen cultuur- en erfgoedprojecten uit Gelderland, of projecten die plaatsvinden in Gelderland, op het platform van voordekunst in aanmerking voor steun van de provincie. Provincie Gelderland is hierbij ‘matchfunder’: ze draagt 30% van het doelbedrag bij. Is de crowdfundingcampagne van een project niet succesvol, dan komt ook de bijdrage van de provincie te vervallen. Het doel van deze ‘matchfunding’ is dat andere gevers extra worden gestimuleerd om ook bij te dragen. Op deze manier werkt voordekunst al enkele jaren succesvol samen met verschillende financiers.

 

‘Crowdfunding is de meest concrete manier om ondernemerschap te stimuleren; als maker word je gestimuleerd na te denken over voor wie je doelgroep is en vooral, waarom iemand zou bijdragen aan jouw project. Ik vind het mooi dat de provincie Gelderland dit onderschrijft en initiatiefnemers uit de cultuur- en erfgoedsector hierbij wil ondersteunen.’

– Roy Cremers, directeur voordekunst

 

Partners

Naast deze samenwerking met de Provincie Gelderland, werkt Stichting voordekunst samen met Amsterdams Fonds voor de Kunst, Kunstraad Groningen, Fonds 1818, VSBfonds, Provincie Overijssel, Provincie Noord-Holland, Provincie Gelderland, Keunstwurk Fryslân, ABN AMRO, Provincie Limburg, Mondriaan Fonds en Bankgiro Loterij Fonds.

matchfundpartners2016

Hier lees je meer over matchfunding partners van voordekunst.

 

Doe de quickscan

Gelderse initiatiefnemers die geïnteresseerd zijn in crowdfunding kunnen deze quickscan doen om te zien of zijn of haar project geschikt is om een crowdfundingcampagne op te zetten. Binnen 2 dagen reageert een expert van voordekunst met tips.

Stuur ons je idee

 

© 2024