Voordekunstprojecten op Amsterdam Fringe Festival 2016

Voordekunstprojecten op Amsterdam Fringe Festival 2016

Amsterdam Fringe Festival 2016: de voordekunst projecten

De eerste 11 dagen van september vind je meer dan 80 voorstellingen vol performance, live art, (muziek)theater, dans en ongeremde energie op meer dan 40 locaties door heel Amsterdam. Ook veel voordekunstprojecten doen mee aan dit ongeselecteerde, ongetemde en ongejureerde festival. Het festival noemt zichzelf niet voor niets "Een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid."

Stil

Een dansvoorstelling over de honger naar zelfdestructie én zelfontplooiing. Deze twee uitersten kenmerken het verhaal van een jonge vrouw. Melissa Knollenburg is in ‘Stil’ op zoek naar een begin; het moment waarop zij van haar eigen lichaam vervreemdde. In deze maalstroom van herinneringen biedt alleen een oorverdovende stilte ruimte aan een verleden dat gehoord moet worden.

Zie hier het project 'Stil'

 Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

Samenland

Lapland. Vierentwintig uur. De zon die nooit meer onder gaat en het oorverdovende geluid van duizenden muggen. In een trekkershut zijn twee onbekenden gedurende een grillig etmaal aan elkaar overgeleverd. De idealistische Stine is op zoek naar de laatste oerman van Europa. Haar zoektocht wordt onderbroken door een midzomernacht met Joris; een nuchtere wetenschapper die kampt met slaapproblemen.

Zie hier het project 'Samenland'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

In bed with Shakespeare

Zo sexy, ruig en relevant heb je Shakespeare nog nooit meegemaakt. Aan de hand van zijn spannendste scènes nemen we je mee naar zijn taal en tijd. In razend tempo overladen we je met redenen om te bezwijken voor dit genie. Ideale kennis voor op je volgende date.

Zie hier het project 'In bed with Shakespeare'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

Hessels&Bosch: Full Capacity

Een absurdistische muzikale voorstelling over de digitale maatschappij. Over wat die constante prikkels met onze hersenstructuur doen. Over dat we vol raken. Over dat we de ruimte die we aan opslag hebben op maken aan kattenfilmpjes. Over The Organized Mind – Thinking straight in the age of information overload van Daniel J.Levitin. Over dat haaien het internet aanvallen op de bodem van de oceaan.

Zie hier het project 'Full Capacity'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

Hemels Vallen II: WAR!

Waar eerder het leven en de vroege dood van Club 27 werd onderzocht, stellen de bandleden zich nu de vraag of en waardoor hun wereld ten onder zal gaan. Wat is wel en niet toegestaan om je eigen hachje te beschermen. En wat is daarbij de beste strategie; grenzen optrekken of schuilen?

Zie hier het project 'Hemels Vallen II: WAR!' 

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

Black Hood

Black Hood is een tragikomisch sprookje over een jonge vrouw op zoek naar zichzelf in een wereld vol dobberende boten, Tinder, Botox, Black Face en seks met robots.

Zie hier het project 'Black Hood'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

De Lefgozers - OF DIT

In OF DIT. wordt op een eigenzinnige en humoristische wijze het maken van keuzes belicht. In deze voorstelling wisselen de verschillende verhaallijnen en scènes zich in razend tempo af met als overkoepelend thema; het maken van keuzes.Van kleine, dagelijkse keuzes tot keuzes die van levensbelang zijn.

Zie hier het project 'OF DIT'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

vo·ID

vo•iD is een vervreemdende Engelstalige dialoog tussen een stille speler op de vloer en zijn eigen voice-over. We zien een acteur, die zoekt naar welke stem bij zijn lichaam past, en hoe hij die stem kan dragen. We horen de stemmen van een man, een vrouw, een computer, iemand uit het publiek; voice-overs die pogingen doen om de persoonlijkheid van dat lichaam op te rekken.

Zie hier het project 'Vo·ID'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

Aileen Pfauth - 'To bi or not to bi'

In deze energieke theatersolo over biseksualiteit schakelt Aileen voortdurend tussen verschillende (biseksuele) personages die allemaal hun twijfels, frustraties en verlangens uiten. Aileen sleurt je mee in een rollercoaster langs vooroordelen, stereotypen en seksualiteiten. Met lichtgevende schoenen en liedjes.

Zie hier het project 'To bi or not to bi'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

Over/bruggen

Over/bruggen is Amsterdam Noordse interpretatie van West Side Story. De zangpartijen zijn vervangen door een karaokemachine en de stiekeme romances op de brandtrap verlopen nu via Whatsapp. De voorstelling speelt bij de Tanker en de Gele Pomp in het Noorderpark in Amsterdam-Noord. Deze oud-benzinepompen liggen aan weerszijde van de autoweg en worden met elkaar verbonden door twee fietsbruggetjes. Op deze bijzondere locatie vertellen acteurs en buurtbewoners het verhaal van twee groepen uit Amsterdam Noord, die elkaar liever kwijt dan rijk zijn.

Zie hier het project 'Over/bruggen'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

REAL LIFE (SHOW)

In een spetterende, humoristische en manische show onderzoekt Sven Bijma in een solovoorstelling zijn verlangen om bekend te worden. Sven vindt het fascinerend dat sommige mensen zo ontzettend bezig zijn met bekend worden, met het delen van hun leven op social media en op YouTube. Hoe ver gaan mensen om niet in die vergetelheid te geraken? Wat is men bereid om te doen voor die erkenning? Hoe ver is hij zelf bereid om te gaan? Dit onderzoekt Sven in zijn show: in glitterjas gaat hij de strijd met zichzelf en die wereld aan.

Zie hier het project 'REAL LIFE (SHOW)'

Hier vind je waar en wanneer je deze voorstelling kan zien.

 

alle informatie over de voorstellingen vind je op de site van Amsterdam Fringe Festival. 

© 2024