Dutch Design Week 2019: deze voordekunstmakers kom je tegen!

Dutch Design Week 2019: deze voordekunstmakers kom je tegen!

Van 19 tot 27 oktober is Dutch Design Week weer in Eindhoven, het grootste designevenement van Noord-Europa. Meer dan 2600 designers tonen hun werk op meer dan 110 locaties. En je kunt er ook een aantal voordekunstmakers terugvinden! Ze startten de afgelopen periode een crowdfundingcampagne om hun project waar te maken en te kunnen tonen op Dutch Design Week. We lichten er een aantal voor je uit!

H.E.R.B.S.

Nienke Hoogvliet doet in haar ontwerpstudio al jaren onderzoek naar hoe nieuwe materialen gebruikt kunnen worden in de textielindustrie voor een duurzame wereld. De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, maar wat als we onze kleren nou eens verven met stoffen die juist goed zijn voor ons. Ze experimenteerde in het laboratorium in Gent met kruidengeverfde samples. Ze staat van 19 tot 27 oktober op de Dutch Design Week om er over te vertellen. Bij haar stand kun je een t-shirt kiezen en het ter plekke vefven met kurkuma bijvoorbeeld. Je mag hem zelfs mee naar huis nemen! Ze haalde in totaal 15.000 euro op via voordekunst. 

58a9fadf-8beb-4179-944c-aacf18123f4b.png

I have something to hide

Bestaat privacy nog wel? Hoe voorkomen we dat we overal in de gaten gehouden worden? Op wat voor manier kunnen we ons nog beschermen tegen de privacy schending? De nieuwe collectie van Teddy bestaat uit vijf ontwerpen en is ontworpen om, behalve u als kijker, ook elektronische ogen te verwarren. Hoe dan? Door de toepassing van Razzle Dazzle. Deze van origine legercamouflage werd gebruikt om periscooplenzen van de wijs te brengen. Teddy’s stukken doen dat met de cameralens. De collectie wordt gepresenteerd op de Dutch Design Week.

bzm5UGJC6YXTUeDk.jpeg

Afterlife

Chardé (25) staat komende week op de Dutch Design Week om haar ideeën voor kleding voor de overledene te presenteren. De kleding gemaakt van etensrechten is afbreekbaar en dus milieubewust. Kleuren in de kleding komen tot uiting door groente en fruit, zoals bietjes en wortels. En wat dacht je van veldbloemzaadjes in de kleding? Ze haalde 2000 euro op via voordekunst om zo haar presentatie op Dutch Design Week te bekostigen. 

 

Ga jij deze week naar Dutch Design Week? Misschien spot je deze voordekunstmakers dan wel! Liever volgend jaar met jouw eigen idee daar staan? Stuur dan vandaag nog jouw idee in. 

 

 

 

© 2024