De samenwerking tussen Gemeente Den Haag en voordekunst

De samenwerking tussen Gemeente Den Haag en voordekunst

In 2019 startte de samenwerking tussen Gemeente Den Haag en voordekunst. Als matchfundingpartner dragen ze bij aan geselecteerde campagnes op voordekunst. Een fijne samenwerking tot nu toe met gesteunde campagnes en evenementen in de regio!

Bijdragen aan campagnes

Robert van Asten maakte op 7 mei tijdens een workshop kickoff crowdfunding in Den Haag bekend dat de samenwerking van start ging. De eerste campagne mocht daarbij meteen zijn eerste donatie ontvangen: de studenten van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten met hun project: A stranger enters. 

‘’Wij willen ondernemende makers belonen en helpen verder te groeien.’’ - wethouder Robert van Asten

Inmiddels zijn er al 14 projecten gesteund door de gemeente Den Haag. Samen met donateurs zorgde dat voor meer dan 105.000 euro voor creatieve projecten in Den Haag. Wat een goed nieuws!

Gemeente Den Haag draagt bij aan campagnes op voordekunst als de maker gevestigd zijn in Den Haag, een publieksmoment plaatsvindt in de regio en er minimaal 25 donateurs hebben gedoneerd aan het project.

 

Schermafbeelding_2019-12-10_om_10-56-21

 

The Construction Club #4

In samenwerking met Gemeente Den Haag organiseerde we in oktober de vierde editie van The Construction Club, Een dag voor beginnende makers die het lekker zelf willen doen. Tijdens The Construction Club krijgen beginnende makers de handvatten die nodig zijn als zelfstandig maker.

In PIP Den Haag spraken 4 inspirerende sprekers een uitverkochte zaal toe. Met tips en tricks over beginnen als ondernemer, je zakelijke identiteit en hoe je eigenlijk een subsidie moet aanvragen. De dag werd afgesloten met een stuk pizza en een biertje. Benieuwd wat er allemaal besproken is? Je kunt hier de hand-out downloaden van deze middag.

Construction_Club_30-10-2019_-_voordekunst_-_Caecilia_Rasch-33

Ook in 2020 is Gemeente Den Haag matchfundingpartner van voordekunst! Dat betekent dat makers uit Den Haag mogelijk een bijdrage ontvangen van de gemeente. Lees hier meer over de specifieke voorwaarden.

Denk je na over crowdfunding? Stuur je idee in en we laten binnen twee werkdagen weten of het geschikt is!

© 2022