Maand van de vormgeving: voordekunst op de Dutch Design Week

Maand van de vormgeving: voordekunst op de Dutch Design Week

 

De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa en vindt dit jaar plaats van 22 t/m 30 oktober op ongeveer honderd locaties in Eindhoven. Ook wij zijn aanwezig! Hieronder vind je een overzicht van de makers die op de DDW te zien zijn en bij voordekunst hebben gecrowdfund (of nog aan het crowdfunden zijn).

 

Martina Lasinger

sS3Z4GZOmodJEWFC

Martina Lasinger crowdfundde bij ons haar eerste sieradencollectieij-industrial. Deze collectie was gemaakt van industrieel afval, de sieraden vonden hun oorsprong op schrootplaatsen in Eindhoven. 

Martina's nieuwe werk is te zien in de expositie Power Play.

 

Leonie & Lois

DIBLwD6BPgqo8NWM

Leonie & Lois zijn momenteel aan het crowdfunden voor hun mobiele werkplaats. Vanuit deze mobiele werkplaats zullen ze op de DDW twee van hun projecten presenteren: Spijkerbrij en Veterkleed

Spijkerbrij is een workshop waarbij oude spijkerbroeken verknipt worden en weer tot nieuwe producten worden geperst. Bij de workshop Veterkleed, zetten Leonie & Lois een speciaal ontworpen borduurtafel in om oude handwerktechnieken en oude schoenveters om te zetten tot interieuraccessoires. 

 

De Onkruidenier

vqZ66SYdJ2TctU0d

De Onkruidenier bestaat uit de kunstenaars Ronald Boer, Francois Lombarts en Jonmar van Vlijmen.

Samen presenteren ze vanuit hun mobiele Veldwerkplaats verschillende toepassingen van wilde planten die inheems zijn in Nederland. Ontdek de eetbare mogelijkheden van Nederlands onkruid!

 

Jasper Udink ten Cate

52cc139cc07a9_creative_chef_eetbaar_strand_jpg

Al meer dan twee jaar geleden crowdfundde Jasper bij ons voor zijn experimentele kookboek Creative Chef. Voor dit 'belevenisboek' werkte hij samen met koks, designers, animators, fotografen, vormgevers en architecten onder de noemer 'Creative Chefs'.

Op de Dutch Design Week organiseert hij de expositie The typology of dining reconsidered, waarin hij vanuit Creative Chefs de nieuwste eetontwerpen laat zien, die de typologie van onze eetgebruiken herdefiniëren.

 

Atelier NL

TuwSjX0PibHvArJe

Atelier NL is de designstudio van Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck. Tezamen zetten zij aardse ingrediënten zoals zand en klei in een uniek proces om tot gebruiksmaterialen, waaronder keramiek, verf en glas.

Atelier NL organiseert meerdere evenementen op de Dutch Design Week: de expositie Earth to Table en meerdere (design)diners onder de noemers A Soil Soiree en A Tasting Dinner.

 

Thijs Verhaar

2016_10_HotelContent_VDK_Dubbelslag_ThijsVerhaag__0007200_01

Thijs Verhaar is met zijn project Serious Socks deze maand onze voordekunst kiestNa twee collecties gebreide sjaals, wil hij nu graag een bijpassende, grafische sokkenlijn lanceren: “Sokken zijn ook een gebreid product, en eerlijk gezegd mis ik in de markt nu mooie designsokken.”

Op ons blog lees je een interview met Thijs. Samen met 29 andere vernieuwende projecten, presentaties en producten is hij te zien op de Yksi Expo.

 

Selma Hamstra

SO3v14vpufuv8egT

Selma is productontwerper bij Studio Selma Hamstra, en is al jarenlang gefascineerd door glas. Om glasblazen toegankelijker te maken, heeft ze zelf een kleine oven gebouwd. Momenteel crowdfund ze bij ons voor de brander van de oven. Help jij haar droom te verwezenlijken?

Selma geeft tijdens de Dutch Design Week demonstraties en workshops. Je vindt haar en haar oven in Sectie-C bij Club 8R.

 

Maar ook ons team is aanwezig!

57cd7054925e1

Practice, practice, practice: Professionaliseren van de ontwerppraktijk is een ochtendsessie georganiseerd door Stimuleringsfonds Creative Industrie. Experts gaan met elkaar en het publiek in gesprek over het stimuleren en het belang van professionalisering. Wat is professionalisering en waarom is het belangrijk voor de ontwikkeling van individuele ontwerpers en het ontwerpveld? Met onze eigen Relatiemanager Kristel Casander en vijf andere inspirerende sprekers.

Je kunt je nog aanmelden, deelname is kosteloos. Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

© 2024