Crowdfundingplatforms voordekunst en CineCrowd slaan de handen ineen!

Crowdfundingplatforms voordekunst en CineCrowd slaan de handen ineen!

Feestelijk nieuws! Vanaf 1 januari gaan voordekunst en CineCrowd, het crowdfundingplatform voor film, samen verder onder de naam voordekunst. Samen vormen we vanaf nu hét crowdfundingplatform in de creatieve sector. En dat delen we graag met jullie!

 

Krachten bundelen

‘’Voordekunst en CineCrowd zijn na tien jaar niet meer weg te denken uit de creatieve sector als het gaat om het mogelijk maken van creatieve projecten via crowdfunding. Door de krachten te bundelen bieden we de makers en instellingen één centrale plek om te crowdfunden en kunnen we gezamenlijk kennis delen en de sector informeren'' vertelt Kristel Casander, directeur van voordekunst.

CineCrowd ontstond in 2011 en ontwikkelde zich in de jaren die daarop volgden tot beweging gericht op de realisatie van films. Tussen 2011 en 2021 faciliteerde CineCrowd bijna 1.000 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd ruim 85 duizend filmliefhebbers tezamen 6,7 miljoen euro aan filmprojecten. Onder andere bijzondere projecten zoals Mi Vida en  Momentum zagen het levenslicht dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne via CineCrowd. Op de pagina van CineCrowd vind je succesvolle projecten van de afgelopen jaren.

 

''Door de krachten te bundelen bieden we de makers en instellingen één centrale plek om te crowdfunden en kunnen we gezamenlijk kennis delen en de sector informeren''

 

Anne Houwing en Jeltje Hillen voegen zich bij het voordekunst team. Anne Houwing: ‘’Het bundelen van onze krachten, is een fantastische stap die ons de kans geeft om makers nog beter te ondersteunen bij de realisatie van creatieve projecten en het bereik richting potentiële donateurs aanzienlijk vergroot’’.

Met samenvoegen van de twee platforms worden de eerste stappen gezet om te focussen op de eigenheid van de verschillende disciplines. ‘’CineCrowd neemt veel kennis over crowdfunding in de discipline ‘film’ mee en ze hebben daarnaast een rijk netwerk in de filmsector. Zo willen we in de toekomst makers nog beter kunnen begeleiden met adviezen passend bij hun discipline’’ vertelt Kristel Casander.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in! Op naar nog meer succesvolle campagnes en mooie projecten. Meer informatie over crowdfunden voor de discipline film kun je hier vinden. Filmmakers die hun creatieve idee willen insturen doen dat via www.voordekunst.nl/idee.

© 2024