Amsterdam Fringe Festival 2019: deze makers startten een campagne voor hun voorstelling

Amsterdam Fringe Festival 2019: deze makers startten een campagne voor hun voorstelling

Theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent: dat is waar Amsterdam Fringe Festival voor staat. Van 5 tot 15 september vind je het jaarlijkse festival weer op meer dan 30 locaties in Amsterdam. En wat wij nou extra leuk vinden? Een aantal van deze voorstellingen is mogelijk gemaakt door de crowd via voordekunst.

Met een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten is Fringe Festival een ode aan de theatrale gekte. Vijf creatieve makers startten een crowdfundingcampagne op voordekunst om hun voorstelling mogelijk te maken. Om op die manier bijvoorbeeld het lichtontwerp te bekostigen, repetitieruimtes te huren of deelnamegeld te betalen. Benieuwd? We zetten de campagnes voor je op een rijtje. Mét een handig linkje naar de tickets, kun je meteen een kaartje kopen ;-).

Privileged the Musical door P(L)AY HAUSE

Dit theatercollectief bestaat uit twee jonge vrouwen en in hun voorstelling onderzoeken ze de privileges van de jonge witte vrouw en hoe je daar nou eigenlijk mee om gaat. Dat alles komt samen in een doorgecomponeerde poëtische elektropop musical. P(L)AY HAUS pleit voor een experimenteerklimaat om musical te onderzoeken en mag dit doen op het Fringe Festival in Amsterdam. Om onder andere de regisseur, techniek, lichtontwerp en andere productiekosten startte ze nu een crowdfundingactie op voordekunst! En met succes, Ze haalde 100% van hun doelbedrag, 1403 euro om precies te zijn.

playhouse

De dames spelen op 7, 12 en 14 september hun voorstelling, tickets zijn 8 euro. 

 

THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB door Jip Warmerdam

Is eenzaamheid iets ergs? Of is het iets dat we moeten vieren? Op Amsterdam Fringe Festival speelt Jip Warmerdam de voorstelling ‘THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB’, een muziektheatrale trip waarbij we gezamenlijk, maar tóch alleen, een ode brengen aan de eenzaamheid, door keihard te gaan op het minst sociale feest ever. Geen sociale verplichtingen, een plek volledig in je eigen bubbel, waar je ongegeneerd alleen mag zijn. Best wel verfrissend in ons drukke bestaan. De klok loopt nog maar Jip heeft al 114% van haar doelbedrag behaald!

playouse

Jip speelt op 6, 7, 9 en 12 september, tickets zijn 8 euro. 

 

De Dood van Tintagiles door Studio Racine

De piepjonge prins Tintagiles wordt bevolen bij de almachtige koningin te komen. Dit zal zijn dood betekenen. Zijn oudere zussen Ygraine en Bellangère proberen weerstand te bieden tegen deze terreur, die de rest van de familie al heeft uitgeroeid. Maar verzet heeft geen zin, dat wordt al snel duidelijk. De koningin is almachtig. Hoe de zussen ook tegen de 'zwarte rivier van het noodlot' in proberen te zwemmen, Tintagiles' dood staat vast. De voorstelling is een duister sprookje over het verzet tegen het Noodlot, geschreven door de Belgische Nobelprijswinaar Maurice Maeterlinck. Met nog een aantal uur op de klok staat de teller nu op 97% en hebben ze dus bijna hun doelbedrag binnen van 2500 euro. 

Schermafbeelding_2019-09-05_om_10.57.03

Studio Racine speelt van 7 tot 10 september, tickets zijn 13 euro.

 

GOLEM door Sebastian Holzhuber

De Golem is een mythisch personage uit een Joodse legende. Deze figuur wordt geschapen uit klei en tot leven gebracht. Golem betekent ‘vormloos licht’ en staat symbool voor het wezen van de mens zonder eigen individualiteit. Sebastian Holzhuber transformeert pianist Uzi Heymann tot de Golem. Er vindt een mystieke geboorte plaats. De muziek, die gespeeld wordt door Uzi Heymann geeft de ongrijpbare dimensie weer van waaruit de Golem zijn vorm krijgt. Dankzij 39 donateurs was hun crowdfunding succesvol en haalde zij 1500 euro op.

golem

De voorstelling Gollem speelt op 7, 8, 14 en 15 september, tickets zijn 10,50 euro.

Don Qui-wie?

BAM! Don, de held, heeft net de vijand neergehaald. Moedig bestrijdt hij onrecht op de straten. Hij is nergens bang voor. Althans… zolang zijn computer aanstaat. Want IRL wacht hem een groot monster: de buitenwereld. Durft hij het aan om een echte held van vlees en bloed te worden? Theatergezelschap Bender&Heijst maakt inclusief theater waarbij door middel van creative access de voorstelling voor iedereen toegankelijk is! Ook zij crowdfunden op voordekunst en hun teller staat op 53%. Met nog drie dagen te gaan, kun jij nog helpen! Bezoek hun voorstelling of doneer!

KfaISSvmLdfrcDIO

De voorstelling Don Qui-wie? speelt op 9, 10, 13 en 14 september en tickets zijn 10.50 euro.

We zijn blij dat via ons platform deze projecten mede mogelijk zijn gemaakt! Maar dit zijn niet de enige projecten die je kunt vinden op Fringe Festival Amsterdam. Bekijk hier het gehele programma en laat je verrassen door jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen! Meer weten over het Fringe Festival? Dat kan hier.

© 2024