Almeerse makers uitgelicht: Ruben Anthony

Almeerse makers uitgelicht: Ruben Anthony

Sinds maart 2017 is Cultuurfonds Almere matchfundingpartner van voordekunst. Cultuurfonds Almere is een cultureel financieringsfonds voor Almere en draagt wel tot 40% bij aan campagnes op voordekunst, om zo de cultuursector in deze stad aan te jagen. Want Almere groeit snel.

Voordekunst sprak met makers uit Almere die dankzij hun campagne een bijdrage mochten ontvangen van Cultuurfonds Almere, in dit blogartikel: Ruben Anthony.

Ruben Anthony trad de afgelopen 5 jaar met zijn solovoorstelling op op verschillende cruiseschepen en reisde zo de hele wereld over. Daar ontmoette hij verschillende en unieke mensen, iedereen met zijn eigen ‘frequentie’. Zijn nieuwe album, Blue Light Frequency, gaat daar over. Door middel van crowdfunding maakte hij het mogelijk.

Em8BWSbfovcaD6sj

‘’Ik ben een positief persoon en ben op mijn reis happy songs gaan schrijven’’ vertelt Ruben. ‘’Ik merkte dat ik zoveel positiviteit in mij had en die blije liedjes wilde ik uitbrengen op een album.’’ Helaas was zijn spaargeld niet toereikend en daarom besloot hij voor het overige deel een crowdfundingcampagne te starten op voordekunst. ‘’‘Op die manier kon ik ook meteen mijn mensen, fans en volgers, betrekken bij het project. Uiteindelijk heb met mijn crowdfundingcampagne de productie van mijn 4de album gefinancierd.’’ 

 ''Ik was na afloop heel trots''

Ruben haalde het doelbedrag snel op: binnen drie weken had hij 10.000 euro binnen. ‘‘Ik was na afloop echt heel trots! In het begin is het soms onwennig dat je om geld ‘vraagt’. Dat vond ik soms lastig. Maar als je je project de moeite waard vindt, moet je je trots opzij zetten en er voor gaan! Ik geloofde in mijn project en nu gaat dat vierde album er komen.’’ 

Hij geeft wel aan dat crowdfunding heus niet vanzelf gaat. ‘‘Je moet niet vergeten dat je bij crowdfunding alsnog aan de bak moet, het geld stroomt niet vanzelf binnen. Ik was er minimaal wel 2 uur per dag mee bezig. Maar ik vond de begeleiding en samenwerking met voordekunst fijn. Ze namen altijd rustig de tijd om mij te woord te staan als ik hulp nodig had.’’

''Als je je project de moeite waard vindt, moet je je trots opzij zetten en er voor gaan!"

''Tijdens zijn campagne hield hij donateurs betrokken door updates te plaatsen over zijn crowdfundingcampagne. ‘’Ik zou zeggen: laat zien wat je aan het doen bent! Ik deed dat steeds door video’s te maken. Toen ik 40% van mijn doelbedrag van Cultuurfonds Almere ontving heb ik daar een videoupdate van gemaakt bijvoorbeeld.’’ Maar daar stopte Ruben niet. ‘’Ook na mijn campagne wilde ik mijn donateurs betrokken houden. Zo heb ik mijn donateurs en volgers de keuze laten maken voor de cover van het album en organiseer ik een showcase in Almere waar ik het album presenteer.’’ Daarnaast dook hij zo snel mogelijk de studio in, zodat donateurs niet te lang moesten wachten op zijn album. ‘’Ik had dankzij hen nota bene ook binnen een maand mijn geld binnen, toch?’’ 

''Ik vond de begeleiding en samenwerking met voordekunst fijn. Ze namen de tijd om mij te woord te staan als ik hulp nodig had''

Cultuurfonds Almere doneerde 40% van het doelbedrag van Ruben. ‘’Dankzij Cultuurfonds Almere heb ik voor een groter bedrag kunnen crowdfunden. En het heeft mij inzicht gegeven in wat hier in Almere allemaal mogelijk is! Er is nog veel meer ruimte voor kunst en cultuur hier. Daar wil ik wel graag aan bijdragen. Zo denk ik aan het opzetten van een Soulfestival in Almere. In die zin heeft crowdfunding wel wat losgemaakt bij mij. Samen met andere makers kunnen we het draagvlak in Almere vergroten!’’ 

Banner

Wil jij ook een crowdfundingcampagne starten? In samenwerking met Cultuurfonds Almere bieden we een gratis workshop of spreekuur aan. Gebruik de kortingscode: cultuurfondsalmere.

© 2024