Al meer dan 365.000 euro opgehaald voor filmprojecten in 2022 op voordekunst

Al meer dan 365.000 euro opgehaald voor filmprojecten in 2022 op voordekunst

Sinds januari 2022 zijn voordekunst en CineCrowd, het crowdfundingplatform voor film, samen één platform onder de naam voordekunst. Sindsdien vormen we hét crowdfundingplatform in de creatieve sector. We vertellen je graag wat er in de eerste drie maanden gebeurd is.

In de eerste drie maanden van 2022 vonden meer dan 100 filmmakers hun weg naar het platform en meldde hun creatieve filmproject aan op voordekunst. Dankzij meer dan 5000 donateurs werd er via voordekunst meer dan 365.000 euro opgehaald voor filmprojecten. Zo kan bijvoorbeeld nu de allereerste Nederlandse documentaire over UFO’s gemaakt worden door UFO Meldpunt, kan Youri Smaal zijn afstudeerfilm ‘waar thuis was’ mogelijk maken en kunnen de filmische zelfportretten van Robin de Puy in ‘The Receptionist’ mogelijk gemaakt worden.

Op het platform vind je daarnaast nog een groot aantal projecten die via CineCrowd mogelijk zijn gemaakt, terug op de partnerpagina van CineCrowd en zijn zij te herkennen aan het CineCrowd-vlaggetje. Succesvolle campagnes als Anne+, Under the Apple Tree en Notes from Brussels vonden via Cinecrowd financiering én publiek en de campagnepagina’s zijn nog op voordekunst.nl te zien. 

blog_ 

 

Samenwerkingen voor filmmakers

De filmgerelateerde samenwerkingen van CineCrowd zijn ook op voordekunst voortgezet! Zo kunnen filmmakers tijdens hun crowdfunding nog steeds promotioneel ondersteund worden door Cineville en Cinesud en draagt het K.F. Hein Fonds bij aan de crowdfundingcampagnes van afstudeerstudenten van de HKU. Gelderse documentaires kunnen ondersteund worden door Omroep Gelderland. 

De lessen over crowdfunding bij de filmopleidingen, zoals St. Joost School en de HKU, worden ook gewoon doorgezet. Zo blijven we ondernemerschap bij creatieve filmmakers stimuleren! 

 

Informatie en tips speciaal voor de discipline ‘film’

Op www.voordefilmmaker.nl kunnen filmmakers gericht informatie over crowdfunding voor filmprojecten vinden, hier vind je tips specifiek voor filmprojecten. Zo willen we makers nog beter ondersteunen bij het mogelijk maken van hun creatieve project. Deze pagina is niet alleen gemaakt voor film, ook voor alle andere disciplines kunnen makers terecht op een pagina die past bij hun discipline. 

Daarnaast interviewde we succesvolle filmmakers die vertellen over hun ervaring met crowdfunding en wat het hen heeft gebracht. 

 

 

Benieuwd hoe crowdfunden op voordekunst werkt? Je leest hier meer.

© 2024