2020: De hoogtepunten van het team van voordekunst

2020: De hoogtepunten van het team van voordekunst

2020 is bijna voorbij, een bewogen jaar. En dat is een understatement. Wij bij voordekunst kijken ook even terug. Niet samen op kantoor, makers begeleiden op afstand en online workshops maar ook digitale bingo's en pubquizen met het team. Wat is de teamleden het meest bijgebleven? En wat was hoogtepunt van 2020 van voordekunst teamleden?

 

kristel

Mijn hoogtepunt is dat ik op 1 mei 2020 directeur werd van voordekunst. Dit jaar werd maar weer eens duidelijk hoe belangrijk draagvlak is voor kunst en cultuur en dat particulieren donateurs hier een grote rol in spelen. Voordekunst is de partij in de sector die hierbij de juiste ondersteuning kan bieden en dit laat zien dat voordekunst nog lang niet klaar is met innoveren en doorontwikkelen. 

Met Creative Funding en Leve het Geven, beide dit jaar gelanceerd, laten we zien dat voordekunst gegroeid is op het gebied van geven en relatiebeheer, in de inmiddels 10 jaar dat we bestaan. Ik ben trots dat ik dit samen met het beste team mag voortzetten!

Kristel werkt al sinds 2012 bij voordekunst en is sinds mei directeur van voordekunst

 

alyssa

Het eerste jaar van Creative Funding! Volgens mij was het ondanks de omstandigheden, een gedroomd eerste jaar. Enerzijds door de hoeveelheid instellingen die zich aan het driejarige traject wilde binden. Daarnaast bleek dit jaar dat relatiebeheer met je donateurs belangrijker is dan ooit, dat gaf Creative Funding nog meer urgentie!

Daarnaast ben ik trots op het team en de flexibiliteit van het afgelopen jaar!

Alyssa werkt sinds 2015 bij voordekunst en is projectmanager. 

 

michelle

Dit jaar bestaat voordekunst 10 jaar, dus dat moet wel mijn hoogtepunt zijn! Via www.tienjaarvoordekunst.nl lichtte we sinds september steeds twee videoverhalen uit van iconische projecten van 10 jaar voordekunst. Ik vind het vooral mooi om te zien dat iedere maker in zijn verhaal laat weten dat crowdfunding niet alleen gaat om het geld, maar vooral ook om de band met het publiek. 

Een ander hoogtepunt: de actiecampagnes. In samenwerking met Digital Natives hebben we in april snel een nieuwe functionaliteit op het platform kunnen ontwikkelen wat makers en instellingen de mogelijkheid heeft geboden om donaties te werven zonder concreet doel en zonder vaste looptijd. In totaal werden er met deze campagnes bijna 400.000 euro opgehaald! 

Michelle werkt als contentmarketeer bij voordekunst sinds 2019.

 

lisanne

Dit jaar begeleidde ik meerdere culturele instellingen tijdens het eerste jaar van Creative Funding. Dat er inmiddels zeven campagnes succesvol zijn afgerond en al zoveel instellingen (meer dan verwacht!) zich hebben aangesloten is zeker een hoogtepunt. De crisis legde de urgentie voor instellingen om een hechte relatie met hun publiek te hebben bloot en liet hen zien dat hun publiek ook echt bereid is om te geven. Ik heb heel veel zin in alle Creative Funding campagnes in 2021!

Een ander hoogtepunt is het onderzoekstraject Leve het Geven, waarbij we onderzoek hebben gedaan naar hoe particulier geven aan individuele makers gestimuleerd kan worden. Leve het Geven is een groot en nodig groeiproces voor de sector. Ik heb er daarnaast zelf ontzettend veel van geleerd!

Lisanne werkt sinds 2019 bij voordekunst, namens Creative Funding, als crowdfundingexpert.

 

laura

Mijn hoogtepunt is natuurlijk het magische moment toen ik werd aangenomen! En dat ik een paar grote projecten mocht begeleiden, zoals het Magazine OOR die zojuist het record voor het hoogste bedrag ooit op voordekunst hebben opgehaald! Ik vind het tof dat ik heel positief en creatief werk mag doen waarbij ik leuke makers mag helpen met mijn expertise. 

En ik ben trots dat ik bij voordekunst mag werken, een heel leuk team! Oh ja, mijn persoonlijk hoogtepunt was dus eigenlijk dat ik werd aangenomen, mijn eerste echte baan! 

Laura werkt sinds september 2020 als projectmedewerker bij voordekunst.

 

marjolein

Mijn hoogtepunt van 2020 is de lancering van Leve het Geven! In het begin van dit jaar had ik nooit durven dromen over de impact die dit onderzoek kan hebben op de culturele sector. Na maanden gesprekken te hebben gevoerd met makers, donateurs en experts uit het veld, kom je erachter hoe belangrijk het is om de sector handvatten te geven op het gebied van particulier geven aan individuele makers. Dat die handvatten er nu zijn, en met steun van minister Van Engelshoven (OC&W) de aankomende jaren verder ontwikkeld zullen worden, geeft de waarde aan van dit onderzoek. Tijdens de lancering op 2 december kwam daar ook de steun bij van vele makers en experts. En daar kan je alleen maar heel trots op zijn!

Daarnaast heb ik maar 1 maand op kantoor gewerkt totdat we allen thuis gingen werken, maar desondanks voelt voordekunst een beetje als een online thuis. 

Marjolein Marzacu werkte van februari tot juni als projectassistent en bleef tot december werkzaam als projectmedewerker ‘Leve het Geven’

 

mies

Mijn hoogtepunt is The Construction Club Talks #6! Het was de eerste editie die ik zelf mocht hosten. Met zweethandjes en gloeiende wangen, het ging mega lekker. Ik mocht zowel vrienden als nieuwe sprekers introduceren en hun talks waren ontzettend inspirerend. Daarnaast is het full-time werken bij voordekunst iets wat nu mijn dagen vult, maar waar ik in deze tijd ook enorm dankbaar voor ben. Hierdoor kan ik niet alleen projectmakers helpen, maar heb ik ook een de middelen waarmee ik met regelmaat kan bijdragen aan verschillende projecten die ik belangrijk vind, zoals Black Trans Art & Joy Fund. 

Daarnaast zijn de gifjes en stickers die gedeeld worden binnen het team online een heerlijke bonus die mij op dagelijkse basis aan het lachen maken.

Mies werkt sinds oktober 2020 bij voordekunst als projectmedewerker.

 

Wij bij voordekunst wensen jullie allen fijne dagen toe!

Op naar 2021!  🚀

Doe het samen, doe het voordekunst 💛.

© 2024