1 jaar voordekunst kiest!

1 jaar voordekunst kiest!

"Via voordekunst kiest lichtten we het afgelopen jaar iedere maand een verschillende discipline uit, en kozen we binnen deze discipline één project dat we extra onder de aandacht brachten bij ons netwerk van vrienden, donateurs en partners." – Roy Cremers, directeur voordekunst

 

vdkk_resultaat3

 

Om het resultaat van deze crowdfundingcampagnes niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zetten we deze mooie projecten graag nog even voor je in de spotlight.

'Oude Liefde, Jonge Harten' - Jesse de Vries

Oude Liefde, Jonge Harten is het project van programmamaker Jesse de Vries. In samenwerking met de VPRO en 3LAB maakte hij een tweedelige serie over vroegere liefde, waarin verhalen van senioren over romantiek en het vinden van ware liefde worden verbeeld door jonge kunstenaars. De eerste aflevering vind je hieronder.

 

 

Jesse: "Wat ben ik enorm geraakt en verrast door alle lieve berichten naar aanleiding van de eerste aflevering. Bijna 16.000 mensen hebben de aflevering al gezien (OMG!) en dit aantal blijft nog altijd rustig stijgen. BI-ZAR."

Bekijk alle afleveringen hier.

'Made of China'- Olya Oleinic

Ter voorbereiding van haar tentoonstelling 'Made of China' in fotografiemuseum Foam, deed fotografe Olya Eleinic onderzoek naar de Chinese consumptiemaatschappij. Voor het onderzoek rondde Olya deze succesvolle crowdfundingcampagne af. De uitkomsten van het onderzoek vormden de basis voor de tentoonstelling die afgelopen najaar in Foam 3h, een ruimte voor jong talent en vernieuwende fotografie, werd getoond.

 

000038_copy

"Voor iedereen die nog niet eerder met Olya's werk in aanraking kwam: laat je door haar lieve, elvenachtige gezichtje niet van de wijs brengen - verwacht surrealistische beelden die je een gevoel geven dat ergens tussen bewondering en ongemak zit." – Channa Brunt, i-D Nederland

Lees het interview met i-D.

'Serious Socks' - Thijs Verhaar

In oktober startte industrieel breier Thijs Verhaar een crowdfundingcampagne om zijn gebreide sokkenlijn te lanceren. Thijs ontwierp drie verschillende patronen voor de sokkencollectie, in de sfeer van zijn eerdere shawlcollectie.

 

2938cf2e-73cd-4858-9c57-13de7309e527

 Benieuwd naar de sokken?

Bekijk de campagne.

'De Ilias'- Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen maakten speciaal voor Oerol 2016 de locatievoorstelling 'De Ilias', een coming-of-age drama naar het beroemde boek van Homerus. De voorstelling vond plaats op een uitgestrekte crossbaan van Terschelling, die speciaal voor de voorstelling veranderde in een mythisch slagveld. Voor dit decor (incl. tank!) crowdfundde de theatermakers in april.

 

Scenefoto_01_De_Ilias_Fotografie_Sanne_Peper

De voorstelling ontving goede recensies. Zo schreef NRC Next: "De meest geslaagde bewerking van een klassieke tekst komt op naam van Toneelgroep Oostpool, die De Ilias vakkundig sloopt en weer opbouwt als een eigentijdse blik op geavanceerde oorlogsvoering." 

Inmiddels zijn Jan en Kasper bezig met hun nieuwe voorstelling 'Buut, De naderende dood!', die onlangs in première ging.

Lees hier meer over de nieuwe voorstelling.

'Encyclopedie (m/v)'- Joyce de Vries

Fotograaf Joyce de Vries over haar fotoboek Encyclopedie (m/v): "Ik heb het boek nog niet fysiek in mijn handen gehad, maar ik ben wel bij het drukproces geweest, dat absoluut geweldig was om te zien! Het boek staat al in de catalogus van de uitgever en je kunt het al kopen. Ik heb echt het gevoel alsof dit een hele goede start is voor mijn carrière als fotograaf en kunstenaar en ik ben alle donateurs en voordekunst ontzettend dankbaar."

 

162607_0217-2_kopie

Reserveer het fotoboek over de verschillen tussen mannen en vrouwen hier.

 

 Dit was nog maar een greep uit alle voordekunst kiest-projecten van het afgelopen jaar.

Benieuwd naar de rest? Klik dan hier voor de overzichtspagina.

10ff9ca2-e274-4b4e-9f09-bc9594477994

© 2024