Voordekunst is vernieuwd! Stuur nu met 1 klik je idee in

Voordekunst is vernieuwd! Stuur nu met 1 klik je idee in

Het maakproces van de nieuwe webpagina's startte gewoon offline.

Crowdfundingplatform voordekunst blijft vernieuwen. We willen het graag zo makkelijk mogelijk maken om je project aan ons te pitchen, dus hebben we het hele aanmeldsysteem omgegooid. En we hebben ook nog een kadootje voor alle makers: de vernieuwde academie.

Wil je direct het nieuwe systeem testen? Klik dan hier en meld je idee aan! Of lees door als je benieuwd bent wat we precies allemaal veranderd hebben. 

Al bijna 2500 kunst- en cultuurprojecten zagen het levenslicht dankzij crowdfunding via voordekunst, variërend van kleine lokale projecten tot grootschalige acties van nationale instellingen. Rond de 80% van de projecten die zich aanmeldt, slaagt. Dit maakt ons een van de crowdfundingplatforms met het hoogste succesgehalte van de wereld.  

infographic_edited-2

Non-stop contact met de makers

Hoe dat kan? Misschien omdat we nauw samenwerken met iedereen die gaat crowdfunden via voordekunst. We houden voor, tijdens en na de campagne non-stop contact met de makers, en we delen onze uitgebreide kennis over crowdfunding maar al te graag.

Daarnaast blijft het platform voordekunst.nl voortdurend in ontwikkeling, om te zorgen dat we het allerbeste kunnen bieden aan onze makers en donateurs.

Leuker kunnen we het wél maken. En makkelijker

De afgelopen vijf weken hebben we samen met Digital Natives, het bureau dat onze website mogelijk maakt, keihard gewerkt om twee belangrijke onderdelen van onze site totaal te vernieuwen. Het doel: we willen het voor makers nog veel makkelijker maken om hun project aan te melden, én ze nog beter begeleiden tijdens het proces. 

We kwamen uit op een nieuw aanmeldsysteem waarbij je met 1 klik je idee kunt insturen, en de volledig uitgewerkte voordekunst academie die exclusief toegankelijk is voor makers.

Lees hieronder alles over de twee vernieuwde pagina's:

1) De ideepagina

Met 1 klik je idee insturen

Schermafdruk_2017-05-10_09.43.57

Het eerste splinternieuwe onderdeel wat we graag met je delen is de geheel vernieuwde aanmeldpagina. Via voordekunst.nl/idee beantwoord je snel een aantal essentiële vragen, waardoor wij direct een goed beeld krijgen van het project dat je wil starten.

Je ontvangt snel feedback op je plan, waardoor het proces van idee tot succesvolle campagne sterk verkort is.  Dus: van een ingewikkeld stappenproces naar één heldere ideepagina. De drempel om een crowdfundingactie te starten is zo significant lager, en wij kunnen veel makkelijker met je meekijken.

Dus heb je een wild plan? Altijd al willen weten of er draagvlak is voor je postmodernistische poppenkastshow? Of wil je stiekem al je hele leven een album opnemen waarbij je zelf zingt, piano, triangel én tuba speelt, maar is het persen van de cd toch wel duur? Je kunt het pitchen via het vernieuwde aanmeldsysteem, en wij kijken direct met je mee. 

DSC02188_copy

Kristel Casander, crowdfunding-expert bij voordekunst: “We hebben aan de hand van de feedback van gebruikers en de ervaring van onze medewerkers het aanmeldproces zo kort mogelijk gehouden. Dit zorgt voor meer gemak, en veel meer duidelijkheid."

Ken je iemand die rondloopt met een creatief plan, maar niet weet hoe ze het moeten realiseren? Stuur ze naar onze ideepagina en laat het ze delen!

2) De academie

De nieuwe manier om onze kennis te delen 

Schermafdruk_2017-05-05_12.43.39

In de zeven jaar dat voordekunst bestaat hebben we een schat aan informatie, kennis en wijsheid verzameld. Hier zijn we nooit krenterig mee geweest - op de site, maar ook via workshops door het hele land, spreekuren en persoonlijk contact delen we deze altijd graag met iedereen die het wil horen.

We hadden echter geen gestroomlijnde manier om alle beschikbare kennis per fase van het crowdfundingproces te communiceren. Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Gelukkig is daar nu de nieuwe voordekunst academie. 

DSC02156_copy

Jelle Agema, marketeer: “We sturen nu precies op het juiste moment dat stukje info dat iemand nodig heeft. Dit sluit mooi aan op onze persoonlijke communicatie met projectmakers, die hoog gewaardeerd wordt.”

De voordekunst-academie is exclusief toegankelijk voor makers. Het werkt als volgt: op bepaalde punten in het proces van een crowdfundingcampagne opent er een nieuwe stap in de academie, waar makers op gezette tijden een e-mail over ontvangen.

Zo gooien we je niet meer dood met overenthousiaste hoeveelheden informatie, maar hoor je precies wat je nodig hebt op het juiste moment.

Natuurlijk gaat de academie niet het persoonlijke contact vervangen. We zien het als een aanvulling op onze begeleiding: een manier waarop je rustig alle info tot je kan nemen en geïnspireerd raakt om je actie naar een hoger plan te tillen.

Heb je momenteel een project live staan op voordekunst? Dan kun je de academie bereiken via voordekunst.nl/academie. Zo niet, meld je dan aan via de ideepagina.

Ontmoeting en persoonlijke communicatie centraal

De grote meerwaarde van een crowdfundingcampagne is naast het opgehaalde geld, vooral de mensen achter het geld. Waar de meeste platforms zich richten op de funding, ziet voordekunst dat de crowd steeds belangrijker wordt.

Voordekunst zet daarom in op goede begeleiding in het effectief publiek bereiken, en daar is nu nog meer ruimte voor gekomen.

IMG_3624A_copy_1

Roy Cremers, directeur: "Dankzij deze optimalisatie kunnen onze experts zich nog meer richten op de begeleiding van makers, het geven van workshops en het houden van spreekuren door het hele land. Dat is zeer waardevol persoonlijk contact met onze achterban waar we echt het verschil mee maken."

Dus: waar wacht je nog op? Stuur ons je idee, krijg direct toegang tot de eerste stap van de academie, en start met het realiseren van je project. 

© 2023