project home 9 updates 122 donateurs

Men & Pussy

door Marieke Plasier
 • Fotoboek Men & Pussy
  “A dirty mind is a joy forever”. Maar dit gaat écht over foto’s van mannen en katten…
  Ik ben fotografe Marieke Plasier (2008 AKV| St. Joost, Breda). Men & Pussy is mijn trots: een serie foto’s van mannen met hun kat(ten). Het idee ontstond toen ik een vriend fotografeerde met zijn kat. Het beestje was al oud en samen hadden ze al heel wat meegemaakt. Bij mijn goede vriend Rick en zijn kat Kashmir is het niet gebleven. Zijn vraag was het begin van mijn portretserie Men & Pussy.

  Vriendschap
  Het zette me aan het denken over mijn eigen vriendschappen met mannen. Mannen die bijna allemaal een kat hebben. Het is eigenlijk best vreemd dat zelfs in het hebben van een huisdier, mensen toch geneigd zijn om elkaar op te zoeken. En mannen met katten zijn een interessante combinatie. Het hebben van een kat heeft namelijk iets zachtaardigs, iets mysterieus. Als kattenbezitter ben je een dienaar, een onderdaan. En daar is weer niks mannelijks aan.
  Men & Pussy: het boek.
  Ik heb het hele land doorgereisd om deze heren en bekende heren (Dave von Raven, Klaas van der Eerden en Bob Fosko) te portretteren en ik zit nu aan de ruim 60 portretten. Op dit moment ben ik samen met mijn uitgever Steven Hond van uitgeverij Komma (een interessante naam in dit project) bezig om de portretten te bundelen in een prachtig en exclusief boek. Het boek moet een ode worden aan de man met zijn katten en misschien nog wel meer, een ode aan dat prachtige dier dat wij allemaal zo’n warm hart toe dragen. De kat. Want uiteindelijk is het de kat die ons allemaal bindt en die mij heeft geïnspireerd tot het project Men & Pussy.
  Hoe kun je Men & Pussy helpen?
  Ik kan dit boek helaas niet in m’n eentje op de wereld zetten. Ik heb steun en enthousiasme nodig van mensen die net zo lyrisch zijn van katten als ik. Mensen die heil zien in dit boek en net zo enthousiast worden en net zo’n warm gevoel krijgen van deze portretten als ik, mijn vormgever, mijn copywriter en mijn uitgever. Tegenover elke donatie staat een tegenprestatie. Zo kun je bij een donatie van €35,- een boek reserveren dat in de winkels duurder is. Bij een donatie van €500,- krijg je een gesigneerd exemplaar en een fotoshoot met jou en je kat. Ook voor vrouwen met katten!
  Volg Men & Pussy
  Men & Pussy valt op. Eerder dit jaar besteedden NRC en NRC Next er al aandacht aan. En dit jaar hoop ik nog meer aandacht te krijgen voor mijn mannen en katten. Jij kunt ons sowieso volgen op:
  www.mariekevisuals.com/menandpussy
  www.facebook.com/menandpssy

  Een hartelijke groet,
  Marieke Plasier, Tilburg.

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer Reacties tonen (2)
   • Daphne Dinges
   • Daphne Dinges zegt Heb gedoneerd, wil het boek graag hebben, ben erg beniewd!
    Groet,
    Daphne
    795 dagen geleden
   • Marieke Plasier
   • Marieke Plasier zegt Hoi Daphne Dankjewel voor je donatie!
    794 dagen geleden
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

Marieke Plasier
project van Marieke Plasier

... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 8.285 doel van € 8.250 bereikt
122 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.