project home 5 updates 25 donateurs

OerolTube

door OerolTube
 • OerolTube is een video-installatie, een openluchtbioscoop maar vooral een platform voor filmmakers in verschillende genres binnen de videokunst en film. 

  De OerolTube vormt niet alleen een baken in het immense aanbod van Oerol maar biedt ook een frisse en eigen visie geïnspireerd op het festival en de locatie Terschelling. Het resultaat is een carrousel van films voor het publiek zichtbaar op een groot scherm in een half open tent op het centrale festivalterrein, maar ook voor de rest van de wereld via een kanaal op internet. Het werk bestaat grotendeels uit autonome films van jonge maar ook gevestigde filmmakers die door de werkwijze van OerolTube worden ‘gedwongen’ direct en creatief te reageren op de omgeving, locatie en een korte productieperiode waarin onderwerp en vertoningsplek dichtbij elkaar komen in tijd en ruimte. OerolTube sluit elke festivaldag af met een VJ die alle filmpjes van de dag aan elkaar mixed tijdens de klanken van de DJ in de avonduren op het centrale festivalterrein.

  Je kunt als bezoeker op het Oerol Festival terecht voor vele theatervoorstellingen maar Oerol bied ook een podium voor andere kunstvormen, videokunst is er daar een van. De OerolTube is een opzichzelfstaand programmaonderdeel en biedt je de mogelijkheid om te komen en gaan wanneer je wil. De database met films wordt doorlopend gevoed door nieuwe content en groeit gestaag naarmate het festival duurt. Door deze activiteiten manifesteert de werkplaats van de OerolTube zich als een soort ‘hyve’(bijenkorf) op het Westerkeyn terrein waar ca 25 makers gedurende het Festival in en uitvliegen, hun materiaal verwerken en direct vertonen aan het publiek.

   Oerol is het toonaangevende festival op het gebied van locatie­ en straattheater, kunst en muziek. Voor de makers zelf is Terschelling en het festival met zijn bezoekers dus een bron van inspiratie mede door de unieke combinatie van cultuur, natuur en de afwezigheid van een druk stadsleven. Het OerolTube podium is er voor makers uit alle disciplines binnen de videokunst zoals autonoom, korte auteurs -fictie en –docu,animatie en strip. OerolTube maakt een selectie van deze veel belovende filmmakers en de gevorderde filmmakers uit heel Nederland om zich artistiek uit te leven op het eiland. Als maker ben je vrij om samenwerkingsverbanden aan te gaan, te experimenteren, en word hier in begeleid door professionele regisseurs en andere creatieven. 

  In 2009 was er een succesvolle pilot die veel publiek trok. Daarom willen we dit multidisciplinair videoproject in 2011 in zijn volledige vorm lanceren en ca 25 makers een podium geven hun ideeën te verwezenlijken. Of je nu bezoeker of zelf een maker bent, voor het laatste deel van de financiering is uw steun via voordekunst.nl nodig.

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer Reacties tonen (2)
   • OerolTube
   • OerolTube zegt Klik op de groene "steun dit project" knop en maak daarna een profiel aan om te kunnen doneren. Eerst even uw email controleren, en daarna kunt u doneren. Alvast heel erg bedankt!!

    Alle oude films van de OerolTube pilot uit 2009 nog eens goed bekijken? Dat kan: www.youtube.com/oeroltube

    De OerolTube op Twitter! http://twitter.com/oeroltube

    Facebook: http://www.facebook.com/pages/OerolTube/202322836454095
    1467 dagen geleden
   • OerolTube
   • OerolTube zegt Floortje Zonneveld op OerolTube: http://funkiblog.nl/interviews-reports/3746-interview-floortje-zonneveld-ik-ben-altijd-op-zoek-naar-verhalen
    1466 dagen geleden
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

OerolTube
project van OerolTube

De OerolTube is een initiatief van Yorrick de Nooijer en Peter Franken in coproductie met andere freelance filmmakers/kunstenaars uit heel Nederland en het Oerol Festival Terschelling. De thuisbasis van de OerolTube is in broedplaats "De Bonte Zwaan" ... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 39.000 doel van € 39.000 bereikt
25 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.