project home 5 updates 51 donateurs

LABland maakt Reststuk, een theatrale installatie

door LABland
 • Wij zijn LABland, een collectief van drie beeldenmakers. Gedrieën bedenken, ontwerpen en bouwen we installaties die zich begeven op de grens van beeldende kunst en theater. Wij maken Reststuk, een theatrale installatie op wielen. Reststuk is een reconstructie van een mensenleven waarin de inboedel van een overleden persoon centraal staat. De installatie toont het laatste moment van de spullen in deze samenstelling voordat ze van elkaar worden gescheiden, weggegooid of geadopteerd door andere levens.
   
  Ons leven lang verzamelen we spullen. We hechten er waarde aan, leggen onze herinneringen erin. Tot het leven stopt. Wat er dan overblijft zijn dode spullen die alleen nog dat verloren leven in zich dragen. Juist die herinneringen, de voelbare afwezigheid, is wat die achtergebleven spullen zo triest maakt. Ooit behoorden ze tot iemands identiteit, ze waren getuige van de meest intieme momenten in een leven. Diezelfde objecten die ooit zo vanzelfsprekend waren zijn nu, in hun versteende toestand, conservator van een verloren leven geworden.
   
  De installatie Reststuk bestaat uit drie karren opgebouwd uit een grote verzameling huisraad. Het zijn de persoonlijke eigendommen van één persoon, een anonieme overleden man wiens leven voortbestaat in zijn achtergelaten huisraad. In kastjes, onder bedden en tussen hopen kleren worden glimpen van dit leven getoond. Je kunt een plaatje draaien of op een bed gaan liggen, uit het hoofdkussen klinkt een verhaal. In een vrieskist liggen bevroren herinneringen, zorgvuldig geconserveerde objecten uit de inboedel. In beeld, tekst en geluidsfragmenten nodigen wij je uit om dichterbij te komen en als een onbeschaamd voyeur in dit leven te wroeten. Wie was deze man? Wat voor leven leefde hij? Waar droomde hij van?
   
  Maar, om met dit verhaal de boer op te kunnen hebben we geld nodig.  Er is al veel geld en tijd geïnvesteerd in de installatie, de laatste hand word op dit moment gelegd aan tekst en geluidsfragmenten. Nu moeten we de installatie nog reisklaar maken om er deze en volgende zomer mee te kunnen rondtoeren.  Ook moeten we een opslag huren om de karren tussen de festivals door te kunnen stallen. Tot nu toe heeft LABland al haar projecten met eigen inkomsten gefinancierd maar om de stap te maken naar een reisbare (en daardoor voor meer mensen toegankelijke) installatie  hebben we jouw hulp nodig! Help ons de benodigde € 3500,- bij elkaar te krijgen. Onze dank is groot! En hopelijk ontmoeten we elkaar dan deze zomer op één van onze speelplekken!
   
  LABland maakt installaties waarbij het publiek zich letterlijk ín het werk begeeft. Wij laten ons hierbij vaak inspireren door dat wat in onbruik is geraakt; leegstaande panden of braakliggende terreinen, maar ook vergeten verhalen of schijnbaar waardeloze objecten. Spullen of plekken die een verborgen leven in zich dragen.
   
  Reststuk is deze zomer te zien op:
   
  Kunstenfestival Watou, Belgie – 5 juli t/m 31 augustus
  Solar Festival, Roermond           -  31 juli t/m 3 augustus
  Spoffin Festival, Amersfoort     -  29 t/m 31 augustus
  Antwerpen Fringe Festival   5 t/m 7 september
   
  Houd onze facebookpagina en website in de gaten voor meer festivals en data.
   
  Reststuk word gemaakt door:
  Sofie Doeland, Juul Dekker en Roos Matla (LABland)
  Zakelijk leiding: Vera Vlot
  Tekst: Kasper van Royen
  Geluid: Gustaaf Milzink
  Stem: Rutger Buiter
  Met dank aan; Dave Staring, Daan Westendorp, Floor van Dongen e.v.a.

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van LABland

... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 3.510 doel van € 3.500 bereikt
51 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.