project home 5 updates 194 donateurs

NEW HORIZONS

door Bruno van den Elshout
  • NEW HORIZONS wordt een magnifiek boekwerk voor iedereen die van de zee houdt, van rust en van ruimte. Voor wie graag grensverleggend bezig is en liever aan de toekomst werkt dan erover vergadert.
  • Laat je meenemen naar onze eigen Noordzeehorizon, door kunstenaar Bruno van den Elshout een jaar lang ieder uur gefotografeerd. Een bijzondere verzameling van 8.785 ongekend kleurrijke beelden, waarvan je in eerste instantie amper gelooft dat ze niets anders laten zien dan dezelfde alledaagse werkelijkheid - steeds weer opnieuw.

   500 van de fraaiste beelden worden op dit moment door vormgever Rob van Hoesel gecomponeerd tot NEW HORIZONS: kunstwerk-in-boekvorm. In een maximale oplage van 2012 genummerde exemplaren verschijnt NEW HORIZONS op 4 december 2014, tijdens een feestelijke presentatie in de Grote Kerk in Den Haag.

   
  Doordat eerder al 150 belangstellenden op NEW HORIZONS hebben ingetekend, zijn zowel het volledige ontwerp als de papieraanschaf inmiddels financieel gedekt. De kostbare productie is de laatste hindernis op weg naar de boekpresentatie op 4 december.
   
  NEW HORIZONS wordt in Nederland gedrukt, bij Lenoirschuring in Amstelveen. Vervolgens wordt het in Zwitserland gebonden volgens de flatbook-methode. Die zorgt ervoor dat het boek op alle pagina's vlak en robuust openligt. Mooi voor op de salontafel of op de piano. En bovendien geeft het ons ongekende vrijheid bij het ontwerp.
   
  Want dankzij deze exclusieve bindwijze ontstaan meer dan 100 spreads van maar liefst 33.5 x 47cm. Volop ruimte voor individuele, paginavullende vergezichten. Maar ook voor zorgvuldige composities van meerdere kleine horizons ten opzichte van elkaar. Ritmisch, melodisch en speels - om samen een reis te vormen waarvan je zelf de bestemming bepaalt. NEW HORIZONS is vrij van tekst, zodat ieder beeld zonder omweg tot de verbeelding spreekt.
   
  Wil je weten hoe dat er in de praktijk uitziet? 
   
  Tot en met 31 maart kun je op Voordekunst intekenen op een eigen exemplaar van NEW HORIZONS. Hierbij geldt een korting van 50% op de uiteindelijke verkoopprijs, die € 212 zal bedragen.
   
  Meer over de veelzijdige aanreis naar deze omvangrijke boekproductie lees je op
  http://www.newhorizonsahead.nl
   
  ~
   
  Naast kunstenaar en initiatiefnemer Bruno van den Elshout zijn bij NEW HORIZONS nauw betrokken:
   
  Rob van Hoesel: vormgever
  Roelof de Vries, Little Planet: technisch fotograaf
  Lie van Schelven: Wingflyer en alchemiste
  Arie Lenoir, Lenoirschuring: druk
  Stefan Kirschner, Igepa Nederland: papier (Z Offset Rough, 200grams)
  Sebastiaan Hanekroot: lithografie
  Buchbinderei Burkhardt: flatbookbinding
  The Eriskay Connection: uitgever
  Wendy van Buul-Arah, Co-reach: lezingen en boekingen

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van Bruno van den Elshout

... (meer)

Dit project is 109% voordekunst
€ 27.256 doel van € 25.000 bereikt
194 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.