project home 5 updates 171 donateurs

Dynamic Food, Local Farmers, Urban Food

door Dynamic Food
 • Het boek Dynamic Food brengt ons toekomstige voedselsysteem onder de aandacht met essays, interviews en onderzoek.

  In 2050 zal 75% van de wereldbevolking in steden wonen. Dit heeft effect op ons voedselsysteem en onze stedelijke omgeving. Dynamic Food wil de stadsbewoner meer betrekken bij het lokale product omdat we er allemaal van afhankelijk zijn en het bepalend is voor onze levenskwaliteit.

  Wat willen we bereiken?
  Het platform en eetcafé Dynamic Food brengt ons toekomstige voedselsysteem actief onder de aandacht met debatten, lezingen en onderzoek. We willen de door Dynamic Food verzamelde kennis en ervaring in oktober 2013 samen laten komen in een multidisciplinair vormgegeven boek.

  Hierin willen we laten zien hoe de relatie tussen stedelingen en de lokale voedselvoorziening nu is en in hoe deze er in de toekomst uit zou kunnen zien. We willen stedelingen bewust maken van het feit dat ze zelf hun directe omgeving mee kunnen bepalen, bijvoorbeeld door de keuzes die ze maken in wat ze eten. In het boek komen essays, recepten en een open source handleiding waarmee de lezers zelf eenDynamic Food eetcafé op kunnen zetten.

  Wie zijn wij?
  De makers van het boek zijn initiator Annelou van Griensven en haar team van vrijwilligers. We zijn allemaal jonge stedelingen met verschillende creatieve achtergronden. We delen allen de voorliefde en passie voor lokale voeding. Sommige van ons hebben een moestuin of verbouwen zelf kleinschalig.

  De onderdelen van het boek
  Essays en interviews, met en door specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder Mac van Dinther (Volkskrant), Jago van Bergen (Bergen Kolpa architecten), Janno Lanjouw (Food Film Festival), Joost Reus (innovatienetwerk), Marije Vogelzang (Food Designer) e.a.De schrijvers zullen verschillende visies op de toekomst van ons voedselsysteem belichten, zoals: waar komt ons voedsel in de toekomst vandaan? Hoe kan de stad bijdragen aan een natuurlijk ecosysteem? Hoe kan lokaal voedsel onze economie bevorderen?
  Recepten. Ons team wordt in tweeën gesplitst tijdens de Super Streekweken. Gedurende een week zal één van de twee teams producten uit de supermarkt kopen en het andere team bij lokale boeren langs gaan. Na een week worden de teams omgewisseld. Tijdens deze weken houdt het team een dagboek bij en kan iedereen het experiment volgen op Facebook en Twitter.
  In de open-source handleiding laten we zien hoe een Dynamic Food eetcafe op te zetten in tijdelijk leegstaande ruimtes om zo kleine boerderijen en leveranciers in de omgeving van de stad te ondersteunen. Inwoners van de stad leren regionale plattelandsproducten kennen en leren door lezingen en debatten meer over hun voedsel.

  Help mee!
  We willen ons boek in oktober uitgeven, maar voordat we het boek kunnen drukken, laten we essays schrijven, maken we foto’s, organiseren we de streekweken, ontwerpen we het boek en gaan we het boek promoten, zodat het op meerdere plekken verkocht kan worden. Om de financiering hiervoor rond te krijgen hebben we jullie hulp nodig! Kijk daarom snel naar de donatie opties hiernaast en kies één van de lokale tegenprestaties.

  Bedankt!
  Mede namens Sanne Zurné, Tim van den Beukel, Anne-Marie Geurink, Maarten van der Wolf, Sandra Holleman, Merel Oenema en de essaysisten, Initiator Annelou van Griensven
  www.dynamicfood.nl

  p.s. volg ons ook op facebook; www.facebook.com/dynamicfood )
  en twitter www.twitter.com/dynamicfood) en praat mee over de inhoud van het boek!

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer Reacties tonen (1)
   • vfvandijk
   • vfvandijk zegt Geweldig en heel belangrijk initiatief! Gelukkig klinken er wereldwijd zachtjes meer van zulke geluiden. Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat het boek er komt. Natuurlijk doe ik ook een donatie :-)!
    595 dagen geleden
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van Dynamic Food

... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 12.910 doel van € 12.850 bereikt
171 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.