project home 4 updates 48 donateurs

Nieuwe instrumenten, nieuwe geluiden

door Project Wildeman
 • Project Wildeman speelt deze zomer hun nieuwe voorstelling WIJ op o.a. Oerol en Over het IJ Festival. Met WIJ verklaart Project Wildeman de oorlog aan het individu en zoekt naar nieuwe manieren om gezamenlijk een ervaring te beleven. Als eigentijdse sjamanen nodigen ze je uit om deel te nemen aan een zintuigelijk ritueel dat de tegenstellingen van de moderne tijd op scherp zet. Bereid je voor op aanstekelijke muzikale virtuositeit,  maniakale poëzie en fysieke oerkrachten. Vier mannen gaan tot het uiterste en slepen je mee in een onvergetelijk ritueel op zoek naar een nieuw WIJ.
   
  In WIJ creëert Project Wildeman samen met het publiek een geheel eigen, nieuwe wereld. Bij deze wereld horen eigen geluiden die niet met gewone instrumenten bereikt kunnen worden. Geluid wordt een integraal onderdeel van licht en decor. Denk aan kubussen en lichtbollen met elektronica erin waar vanuit stemeffecten kunnen worden aangestuurd. Of lichtblokjes die reageren op geluid en zo verschillende patronen gaan vormen. Ook zullen onverwachte materialen worden gebruikt om op akoestische wijze tot nieuwe geluiden en ritmes te komen. Project Wildeman zal de instrumenten voornamelijk zelf bouwen. Daarnaast zal in sommige gevallen de hulp ingeschakeld worden van professionele instrumentbouwers om de klanken en installaties te perfectioneren.
   
  Over Project Wildeman

  VPRO 3VOOR12: “Project Wildeman slaat alle vooroordelen over muziek en poëzie aan stukken met een muzikale kracht die zorgt dat de woorden onder je huid kruipen.”

  FRET Muziekmagazine:  ..een soort Jiskefet/De Kift op acid”… “Meeslepend absurdisme in een nieuwe vorm van theatrale poëzie, gaat dat zien!”
   
  Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo's en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.
  Project Wildeman won in 2009 de Jur Naessens Muziekprijs voor meest innovatieve nieuwe muziekact. Daarna volgden een eigen locatietheatervoorstelling onder regie van Boukje Schweigman, een reprise daarvan in theaters en op poppodia (eindregie: Titus Tiel Groenstege en Ria Marks) en de coproductie Salomé met het Noord Nederlands Toneel waarmee ze o.a. op Oerol te zien waren.
  www.projectwildeman.org

  Video door Godmother Films: www.godmotherfilms.com
   

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van Project Wildeman

... (meer)

Dit project is 101% voordekunst
€ 5.307 doel van € 5.250 bereikt
48 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.